play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Mljekarima iz Varaždinske županije dodatna financijska podrška Ministarstva poljoprivrede 

U Varaždinskoj županiji će obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja se bave proizvodnjom mlijeka dobiti dodatnu financijsku podršku s ciljem povećanja populacije mliječnih krava i proizvodnje mlijeka.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković i zamjenica župana Silvija Zagorec su u Ministarstvu poljoprivrede u Zagrebu, zajedno s predstavnicima ostalih županija, potpisale ugovor o dodjeli financijskih sredstava po „Programu potpore županijskim programima u sektoru mliječnog govedarstva u 2022. godini“. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Dragutin Vincek.

 

Pravo na dodatnu potporu ostvarili su poljoprivrednici koji su se do 30. listopada javili na Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi Varaždinske županije, a ostvarili su pravo na potporu po Mjeri 9 kojom se sufinancira nabava rasplodnog stada u govedarstvu.

– Zahvaljujući danas potpisanom ugovoru će deset stočara iz naše županije ove godine dobiti ukupno 212.840 kuna potpore. Naime, Varaždinska županija im je dodijelila 125.200 kuna potpora po Mjeri 9, a sada je Ministarstvo poljoprivrede odobrilo dodatnih 87.640 kuna. Iako dodijeljena sredstva nisu visoka, ona su iznimno bitna zbog podrške našim proizvođačima mlijeka. Poljoprivreda je jedan od prioriteta Varaždinske županije te smo za poticanje poljoprivredne proizvodnje sredstva u dvije godine povećali za 50 posto. S dodjelom bespovratnih potpora nastavljamo i u 2023. godini, kada je osigurano gotovo milijun eura, što je rekordan iznos dosad – istaknula je zamjenica župana Silvija Zagorec.

 

Odobrena sredstva Ministarstva poljoprivrede namijenjena su dodatnom financiranju kupovine uzgojno valjanih rasplodnih junica mliječnih i kombiniranih pasmina namijenjenih za proizvodnju mlijeka. Korisnicima županijske Mjere 9 će biti raspodijeljena proporcionalno u odnosu na iznos dodijeljen od strane Varaždinske županije.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Polaganjem vijenaca Obilježen Dan oslobođenja Grada Varaždina i Dan branitelja Varaždinske županije

  Polaganjem vijenaca, prigodnim govorima te molitvom kod Križa zahvalnosti u Varaždinu obilježena je 32. godišnjica oslobođenja Grada Varaždina i Dan branitelja Varaždinske županije. Obilježavanje su zajednički organizirali Grad Varaždin i Varaždinska županija u suradnji s Koordinacijom udruga branitelja, pa su tako  obilježavanju uz članove mnogih braniteljskih udruga, načelnike i gradonačelnike, županijske i gradske vijećnike te članove Kriznog stožera i tadašnjeg Izvršnog vijeća Općine Varaždin nazočili župan Anđelko Stričak, gradonačelnik Varaždina […]

  today22/09/2023 3

  0%