play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Mlade obitelji iskazuju velik interes za doseljavanje i ostanak na području Općine Maruševec

Krajem ožujka ove godine Općina Maruševec objavila je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora mladim obiteljima za rješavanje njihovog stambenog pitanja na području Općine Maruševec, kao jednu od demografskih mjera za motiviranje i zadržavanje stanovnika na svom području.

Za ostvarivanje bespovratne potpore po prvom pozivu ove godine stiglo je sedam prijava koje su ispunile sve uvjete propisane Javnim pozivom. Ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava Općine Maruševec, načelnik Mario Klapša potpisao je sa članovima obitelji od kojih se njih četvero prijavilo za Mjeru 1, odnosno sufinanciranje kupovine obiteljske kuće, a troje za Mjeru 2 – sufinanciranje rekonstrukcije i/ili adaptacije stambenog prostora.

Po potpisivanju ugovora ukupne vrijednosti 21 tisuću eura, odnosno 158.224,50 kuna načelnik Klapša čestitao je sugrađanima na ostvarenju prava na bespovratna općinska sredstva koja su im proteklih dana stigla na račune te ih podsjetio i na ostale općinske potpore. –Sretni smo što iz godine u godinu prevladava interes građana za doseljavanje i ostanak u Općini Maruševec, što i ne iznenađuje ako imamo u vidu sva ulaganja i mjere koje provodimo, a koje na kraju pozitivno utječu na uvjete života u našoj vrijednoj i marljivoj sredini. Uz ove potpore mladim obiteljima vrijedi istaknuti i druge poput sufinanciranja predškolskog odgoja, darova za djecu, potpora obiteljima novorođenčadi, radnih bilježnica i ostalog školskog pribora za osnovnoškolce, programa produženog boravka u školi, prijevoza, škole plivanja, stipendija, odvoz pelena za djecu i starije osobe, programa Pomoći u kući i potpore za staračka domaćinstva, umirovljenike i korisnike osobne invalidnine te osobe s invaliditetom, ali i potpore poduzetnicima i poljoprivrednicima kojima potičemo rad i zapošljavanje, rekao je načelnik Mario Klapša te naglasio kako su demografske mjere, obitelj, djeca i mladi temelj svih programa, projekata i mjera Općine Maruševec.

U protekle četiri godine, Općina Maruševec je bespovratnim sredstvima pomogla 40 mladih obitelji od kojih je njih 19-ero kupilo stambeni prostor, dok je 21 obitelj adaptirala postojeći stambeni prostor. Za te je potrebe osamostaljenja mladih u proteklom vremenu iz općinskog proračuna isplaćeno 116.560 eura, odnosno s nešto više od 878 tisuća kuna.

Općina Maruševec šalje mladima snažnu poruku i ohrabruje ih za ostanak u svojoj sredini te će sljedeći javni poziv za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji na području Općine Maruševec bit će raspisan u narednim mjesecima.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Imenovanja i razrješenja u Varaždinskoj biskupiji

  Varaždinski biskup Bože Radoš primio je u četvrtak, 20. srpnja, u biskupskom ordinarijatu u Varaždinu svećenike kojima su, njegovom odlukom o imenovanjima i razrješenjima u Varaždinskoj biskupiji 2024. godine, dodijeljena nova zaduženja i službe. Biskup im je tom prigodom podijelio dekrete o novim službama. U Varaždinskoj biskupiji odlukom mons. Bože Radoša došlo je do sljedećih imenovanja i razrješenja: Vlč. Josip Biškup, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Nikole biskupa […]

  today24/07/2024 2

  0%