play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Mještani Općine Vidovec ispratili su staru i „skočili“ u novu 2023. godinu

Točno u podne mještani Općine Vidovec ispratili su staru i „skočili“ u novu 2023. godinu. Naime i ove godine, u organizaciji Općine Vidovec – Povjerenstva za razvoj ruralnog turizma Općine Vidovec i u suradnji s vidovečkim udrugama organiziran je ispraćaj stare i doček nove godine, odnosno Memorijal Zdravka Cafuka „Zelje na veselje“. Uz domaćina, predsjednika Općinskog vijeća Krunoslava Bistrovića, dočeku nove godine točno u podne prisustvovale su i zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec te saborska zastupnica Nadica Dreven Budinski. U svom govoru predsjednik Općinskog vijeća Krunoslav Bistrović svima je zaželio sretnu, veselu, zdravu 2023. godinu.

– Ulazimo u novu s dobrim vibracijama, dobrim željama i voljom, uz nadu da ćemo i u narednom razdoblju surađivati sa svim udrugama, ljudima iz naše općine i cijele županije u dobrom duhu. Ova je godina bila možda i jedna od najuspješnijih za Općinu Vidovec, s obzirom na niz projekata koje smo započeli, koje odrađujemo, ali i koje ćemo realizirati u sljedećoj godini, a i dalje se javljamo na raspisane natječaje. Uvjereni smo da ćemo u ove četiri godine našeg mandata napraviti sve što smo si i zacrtali – rekao je Krunoslav Bistrović.

Zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec pridružila se čestitkama.

– Zajedničkim snagama uspjeli smo prebroditi brojne izazove. Međutim isto se tako nadam da smo unatoč tim izazovima, u ovoj godini stvorili trenutke vrijedne pamćenja. I takvu ju trebamo ispratiti, s osmijehom na licu i pozitivnom energijom u srcu i nadom u bolje sutra – izjavila je zamjenica Zagorec poručivši kako novu godinu trebamo shvatiti kao novu priliku i pokušati izvući maksimum unatoč svim izazovima koji nas očekuju, kako na osobnoj, tako i na društvenoj razini.

– Uz čuvanje naše baštine i u duhu zajedništva hrabro i ustrajno krenimo dalje. A kako to postići možda nam najbolje pokazuje ova današnja slika iz samog centra Općine Vidovec. U zajedništvu mladi i stari, gdje svatko svakome pruža ruku, njegujući našu tradiciju i s nadom na licu – to je slika sretnije i sigurnije budućnosti Varaždinske županije i takvu budućnost uz obilje zdravlja, sreće, ljubavi i osobnog zadovoljstva želim svakom žitelju Varaždinske županije – naglasila je zamjenica Zagorec.

Prisjetila se pritom i jednog od najistaknutijih poljoprivrednika u Općini Vidovec i Varaždinskoj županjiji, Zdravka Cafuka.

– Ovim memorijalom pokazujemo da našega Zdravka nikada nećemo zaboraviti, kao i sve vrijedne, marljive poljoprivrednike s područja Općine Vidovec – zaključila je Zagorec.

Čuvarica sjemena varaždinskog zelja, ujedno i sestra pokojnog Zdravka Marija Cafuk u čiju se čast organizira memorijal, prisjetila se početka, prvog memorijala koji je organizirala kako bi zahvalila svima koji su bili na Zdravkovom posljednjem ispraćaju.

– Svi počeci su teški, bilo nas je pedesetak, ali je svake godine sve više udruga iz naše općine,uvijek pripremimo neku novinu i dolazi sve više ljudi, a ono što se ne mijenja, to je sarma. Imamo je u ponudi svake godine, kao i ostala jela od zelja – kazala je Cafuk u kratkom predahu između podjele dviju porcija.

Svoj doprinos ovom radicionalnom događanju dali su članovi Udruge proizvođača povrća i voća Zeljari, Udruge žena Općine Vidovec, Udruge branitelja i veterana Domovinskog rata Općine Vidovec, Udruge vinogradara i voćara sv. Antun, DVD-a Vidovec i KUD-a Vidovec.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Dnevnim bolnicama do smanjenja lista čekanja i broja dana hospitalizacije

  Prema izračunu Europskog društva za internističku onkologiju broj bolesnika s malignom bolesti će se do 2040. godine udvostručiti. Da već sada svjedočimo tom povećanju govori broj prijema kroz dnevnu bolnicu. I dok je 2015. godine u Općoj bolnici Varaždin u dnevnoj bolnici (opće internističke + imunologije, onkologije i hematologije) broj prijema bio 2.674, samo ove godine broj prijema iznosi 12.522. Stoga je od iznimne važnosti bilo ostvariti kvalitetnu zdravstvenu skrb […]

  today27/11/2023 3

  0%