play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Mještani Općine Petrijanec posjetili Europski parlament

U organizaciji ureda zastupnika u EU Parlamentu Tonina Picule SDP-a i Općinske organizacije Petrijanec, 30-ak posjetitelja, od njih 9 iz Općine Petrijanec, posjetili su Strasbourg gdje su bili upoznati s funkcioniranjem Europskog parlamenta, jednog od tri zakonodavna ogranka Europske unije i jedne od njezinih sedam institucija, posjetili su suplenarnu dvoranu za vrijeme rasprave zastupnika.

U vrijeme njihova posjeta u prostorijama Europskog parlamenta prodefiliralo je desetak grupa građa iz Belgije, Francuske, Italije i drugih zemalja Sjedišta Glavnog tajništva Vijeća Europske unije i Europske komisije nalazi se u Bruxellesu dok se u Strasbourgu održava najvažniji dio političke aktivnosti Europskog parlamenta – plenarne sjednice. One predstavljaju zaključak zakonodavnog rada odbora i klubova zastupnika. Zastupnici u Europskom parlamentu, sudjeluju u odlučivanju na razini Unije te iznose svoja stajališta Komisiji i Vijeću. Na plenarnim sjednicama zastupnici, dužnosnici te usmeni i pismeni prevoditelji moraju poštovati vrlo stroge postupke kako bi se osigurao optimalni tijek sjednice. Parlament se na plenarnoj sjednici svakog mjeseca, osim kolovoza.

„S obzirom da su hrvatski građani jako malo upoznati s radom europskih institucija, ponajprije Parlamentom, ovo je idealna prilika za upoznavanje, posjet plenarnoj dvorani, da shvate bit i značaj onoga što se ovdje radi, te stvarnu ulogu Europskog Parlamenta u Europskoj Uniji.“ – izjavio je Tonino Picula

-Naš posjet u Francuskoj, načelno je s Toninom Piculom dogovoren još početkom godine i moram izraziti zahvalnost na prihvaćanju čak 9 osoba iz naše sredine koji su se evo imali priliku upoznati sa radom EU Parlamenta u Strasbourgu. Vrlo brzo dogovorili smo program i sve tehničke uvjete sa zastupnikovim uredom u Zagrebu, kolegom Ivanom Matićem, kojemu također ovom prilikom uz zastupnika Piculu zahvaljujem – rekao je Željko Posavec načelnik općine Petrijanec i predsjednik Općinske organizacije SDP-a Petrijanec.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Župan Stričak primio državne prvakinje, rukometašice ŽRK Koka

  Rukometašice Ženskog rukometnog kluba Koka starosti do 13 godina su prošli vikend u Poreču, na završnici 1. HRL U13, postale prvakinje Hrvatske. Ekipa sastavljena od 20 sjajnih mladih rukometašica je obranila naslov prvakinja Hrvatske pod vodstvom Maje Čop Andesilić, koja je proglašena najboljom trenericom. Na velikom uspjehu čestitao im je župan Anđelko Stričak koji je zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslavom Huđekom za […]

  today14/06/2024 5

  0%