play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Mjesec hrvatskoga jezika od 21. veljače do 17. ožujka

Pred nama je Mjesec hrvatskoga jezika, prestižna obrazovna i kulturna manifestacija koja se na poticaj Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje obilježava od 2014. godine. Riječ je o manifestaciji koju uokviruju Međunarodni dan materinskoga jezika, 21. veljače, i dan objave znamenite Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika iz 1967. godine, 17. ožujka. U Mjesecu hrvatskoga jezika, koji se već niz godina obilježava u Hrvatskoj, ali i svugdje gdje se govori hrvatskim jezikom, posebna se pozornost usmjeruje na jedno od najvažnijih obilježja hrvatskoga nacionalnog identiteta – hrvatski jezik, koji je unatoč brojnim okolnostima koje mu nisu bile sklone zadržao svoju samobitnost i samosvojnost te se othrvao svim pritiscima, obezvređivanjima i zabranama tijekom svoje tisućljetne povijesti.

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje će i ove godine upriličiti brojne javne događaje, predavanja i predstavljanja izdanja u protekloj godini. Iz Instituta pozivaju sve govornike hrvatskoga jezika da obilježe Mjesec hrvatskoga jezika te Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva 22. veljače, koji je na prijedlog Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje proglasio Hrvatski sabor u spomen na prvu tiskanu hrvatsku knjigu: Misal po zakonu rimskoga dvora iz 1483. godine.

Izvor: Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Politika

  Radimir Čačić u Ivancu razgovarao s građanima i posjetio umirovljenike, sportaše i poduzetnike

  Predsjednik Reformista, župan Varaždinske županije, Radimir Čačić, zajedno s predsjednicom ŽO Reformista i saborskom zastupnicom, Natalijom Martinčević, posjetio je grad Ivanec gdje su ga ugostile kandidatkinja Reformista za gradonačelnicu Ivanca, Kristina Geci Smoljo te predsjednica GO Reformista Ivanec i kandidatkinja za njenu zamjenicu Jelena Pavleković. Na ovaj način, Radimir Čačić dao je podršku kandidatkinjama na predstojećim izborima. Jučerašnji posjet Ivancu započeo je u Zajednici sportskih udruga grada Ivanca, koju čini […]

  today18/03/2021 89

  0%