play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Mimohod maturanata: veselje se vratilo na gradske ulice

Veliko veselje zavladalo je ulicama i trgovima Varaždina, koje su ispunili maturanti iz 15 srednjih škola Varaždinske županije.

Mimohodom maturanata počela je Maturantika, jedinstvena manifestacija u Hrvatskoj koju zajedno organiziraju Varaždinska županija, Grad Varaždin i PU varaždinska.

Nakon dvije godine stanke zbog pandemije, ovogodišnja generacija maturanata dobila je priliku predstaviti svoje kreativne i šarene odore. Predstavili su se pčelice, medvjedići dobrog srca, mornari, gusari, boksači, a stigli su i Joker s Harely Queen, izviđači, lovci, istjerivači duhova, Snjeguljice i sedam patuljaka, obitelj Kremenko i mnogi drugi, među kojima čak i šibenska klapa.   

Nimalo lak zadatak imali su zamjenica župana Silvija Zagorec, pročelnica UO za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić i policijska službenica za prevenciju PU varaždinske Tatjana Novak, koje su birale naj odoru. „Čestitam i zahvaljujem svima koji su danas sudjelovali u mimohodu. Našim maturantima nije bilo lako posljednje dvije godine, a svi smo sretni i ponosni što smo im mogli omogućiti da posljednje dane srednjoškolskog obrazovanja provedu u zajedničkom druženju. Odore su doista bile lijepe, nije bilo lako izabrati pobjednika. Čestitamo svima na trudu!” – rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec.

Pobjednicima su proglašeni „suncokreti“, učenici 4. b razreda Druge gimnazije Varaždin, kojima je nagradu, izlet u adrenalinski park Accredo, uručila zamjenica Zagorec. „Ovu Maturantiku smo shvatili ozbiljno, rekli smo da, ako ćemo se uključiti, onda ćemo to napraviti kako spada, idemo ostaviti traga i idemo po pobjedu. Korona nas je sve zeznula, bili smo na svega tri izleta. Zato nam je ovaj izlet predivna nagrada, osvojili smo još jednu uspomenu. Jako nam se sviđa i poklon i cijela atmosfera. Najveća uspomena na srednju školu bit će nam ova Maturantika i maturalni izlet” – rekla je Katarina Šprem Veljavečki iz 4. b.

Maturantika se nastavlja danas sportskim danom, a potom plesanjem quadrille u srijedu točno u podne na Kapucinskom trgu.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Sport

  Nogometaši Varaždina krenuli s pripremama za nadolazeću sezonu

  Nogometaši Varaždina počeli su s pripremama za novu sezonu u najelitnijem rangu hrvatskog klupskog nogometa. Tim povodom održana je i konferencija za novinare na kojoj su sportski direktor NK Varaždina Nikola Šafarić i trener Mario Kovačević govorili o aktualnostima u igračkom kadru, kao i o programu priprema momčadi. Nekoliko je igrača otišlo. Istekle su posudbe Puclinu, Staniću i Škaričiću. Tomislavu Jagiću je ponuđen novi ugovor, no on se dogovorio s […]

  today20/06/2023 38

  0%