play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Milijunskim ulaganjima Grad Novi Marof stvara obrazovni nadstandard

Unatoč pandemiji i sveopćem povećanju cijena, Grad Novi Marof nastavlja stvarati obrazovni nadstandard. Rijetko koji grad ulaže toliko u srednjoškolsko obrazovanje, a iako nije osnivač ni osnovne ni srednje škole, svojim učenicima i njihovim roditeljima milijunskim ulaganjima olakšava školovanje i stvara uvjete kakvih bi se posramile i puno veće sredine. Potvrđeno je to još jednom u srijedu u Kulturnom centru Ivan Rabuzin gdje su, kao i prošle godine, učenicima prvih razreda Srednje škole Novi Marof podijeljena besplatna prijenosna računala za što je Grad iz svog proračuna izdvojio 116 tisuća kuna. Da Grad maksimalno potpomaže Srednju školu Novi Marof, unatoč tome što to nije njegova zakonska obveza, istaknuo je i gradonačelnik Siniša Jenkač.” Naša želja je da učenici nastave s kvalitetnim obrazovanjem i ovo je samo jedan od načina na koji im to nastojimo omogućiti. Iako nismo osnivač škole i nismo dužni to raditi, naš cilj ostaje stvarati obrazovni nadstandard, omogućavati kvalitetniji rad te poticati daljnji razvoj novomarofske srednje škole” rekao je gradonačelnik Jenkač. Prijenosna računala samo su jedna od niza mjera koje Grad provodi. Naime, učenicima Srednje škole Novi Marof i ove su godine osigurani besplatni udžbenici za što je Grad izdvojio dodatne 32 tisuće kune, a za 25 srednjoškolaca u potpunosti financira javni prijevoz. Tu su i dvije osnovne sa šest područnih škola te Osnovna škola Gornja Rijeka koju također pohađaju učenici s područja Novog Marofa. Sve njih Grad maksimalno podupire. “Izdvajanja za obrazovanje mogli bi se posramiti i puno veći gradovi. Ona premašuju 6,5 milijuna kuna što nije mali novac za lokalnu samoupravu kao što je Grad Novi Marof, dok su prije 5 godina bila na razini od 1,5 milijuna kuna. Stvaranje kvalitetnih uvjeta za školovanje naših učenika smjer je kojeg smo si zacrtali i u kojem nastavljamo raditi i dalje” poručio je Jenkač.

Ravnatelj Srednje škole Novi Marof Nikola Žganec poručio je kako su svi njihovi učenici dosad uspješno polagali državnu maturu i upisivali željene fakultete što je najbolja potvrda kvalitete. “Grad je podrška Srednjoj školi Novi Marof u gotovo svim projektima i manifestacijama i prati učenike kroz cijelo njihovo obrazovanje” osvrnuo se Žganec te zahvalio učenicima što su prepoznali njihovu školu.

 

 

 

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Obilježeno 70 godina gorskog spašavanja u Varaždinu

  Prigodnom svečanošću u Županijskoj palači u Varaždinu Hrvatska gorska služba spašavanja Stanica Varaždin obilježila je 70 godina gorskog spašavanja u Varaždinu. Napomenimo kako je Stanica osnovana  1953. godine, svega tri godine nakon što je osnovana Gorska služba spašavanja u Hrvatskoj, a već 1954. godine imali su zabilježene prve službene akcije. Svečanosti su uz veliki broj članova HGSS-a i njihovih gostiju nazočili i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, saborski zastupnik i […]

  today15/10/2023 17

  0%