play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Medicinska škola Varaždin završila projekt vrijedan gotovo 4 milijuna eura

“Mi smo znali gdje smo i što želimo, a željeli smo upravo ovakvu školu, odnosno centar koji je rađen na promišljanjima kakve su fizičke, ali i emocionalne potrebe naših učenika, nastavnika i svih dionika života i rada u našoj školi i to smo ostvarili” – rekla je ravnateljica Medicinske škole Varaždin mr. sc. Mirjana Grabar Kruljac na završnoj konferenciji projekta „Rekonstrukcija i dogradnja Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin“ ukupne vrijednosti 3.967.084,74 eura. Medicinska škola Varaždin mjesto je izvrsnosti u obrazovanju zdravstvenih djelatnika od samih njenih početaka. Unatoč skromnim uvjetima, postizali smo izvrsne rezultate, a sada smo uklonili i posljednju barijeru u infrastrukturnom smislu i granice za nas više ne postoje. Mi možemo i moramo sada samo rasti – nadovezala se ravnateljica Grabar Kruljac nastavivši kako učenici sada imaju zadovoljene sve potrebe, od onih esencijalnih, pa do prostora za učenje i opuštanje. Prostori za nastavu učenika doslovno zovu na učenje, prostor je to u kojima se naš učenik osjeća dobro, a to nam je jako važno. Ujedno prostor pruža izvrsne mogućnosti za rad nastavnika, od didaktičkog, pedagoškog do profesionalnog razvoja, a zahvaljujući velikom broju međunarodnih suradnji, već sada uspjeli smo se jako dobro pozicionirati na međunarodnoj sceni kada je riječ o obrazovanju zdravstvenih djelatnika – zaključila je ravnateljica Medicinske škole.

 

Dogradnjom prostora, Medicinska škola Varaždin dobila je dvostruko više prostora u kojoj se nalaze učionice, knjižnica, učeničke garderobe, prostori za potrebe fizikalne medicine i terapije, dvorana opremljena za rad s djecom s neurosenzomotoričkim poteškoćama, Centar za mentalno zdravlje djece i mladih, kao i fonetski laboratorij. U postojećoj zgradi koja je rekonstruirana nalazi se edukacijsko-simulacijski centar iz područja opće i intenzivne, operacijske, kirurške, interne i pedijatrijske zdravstvene njege te zdravstvene njege zdravog djeteta i adolescenta, kao i zdravstvene njege majke i djeteta, medicinske biokemije, mikrobiologije, farmaceutsko-analitičke medicine, fizikalne medicine i rehabilitacije te dentalne medicine. Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije dr. sc. Miroslav Huđek istaknuo je kako je riječ o funkcionalnoj cjelini i pedagoškom standardu koji je rijetko viđen u Hrvatskoj. “Nešto malo više od pet godina, od prve akreditacije kojom je Medicinska škola Varaždin postala Centar kompetentnosti u zdravstvu, bilo je potrebno da se dobije ovakav prekrasan infrastrukturni objekt koji uz 2.500 četvornih metara rekonstruiranog postojećeg prostora ima i 2.500 četvornih metara novoizgrađenog prostora. Ovaj novi dio je dao sve što je potrebno, i za postizanje izvrsnosti, ali i za ukupni pedagoški standard koji je potreban za medicinsku školu” rekao je pročelnik Huđek.

Projekt „Rekonstrukcija i dogradnja Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin“ je sufinancirala EU iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., Prioritetnu os 9 Obrazovanje, vještine i cjeloživotno učenje. Partner na projektu bila je Varaždinska županija dok su suradnici bili Javna ustanova za regionalni razvoj Varaždinske županije, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Regionalni ured Varaždin, Srednja škola Čakovec i ValMod centar iz Varaždina.

 

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Imenovanja i razrješenja u Varaždinskoj biskupiji

  Varaždinski biskup Bože Radoš primio je u četvrtak, 20. srpnja, u biskupskom ordinarijatu u Varaždinu svećenike kojima su, njegovom odlukom o imenovanjima i razrješenjima u Varaždinskoj biskupiji 2024. godine, dodijeljena nova zaduženja i službe. Biskup im je tom prigodom podijelio dekrete o novim službama. U Varaždinskoj biskupiji odlukom mons. Bože Radoša došlo je do sljedećih imenovanja i razrješenja: Vlč. Josip Biškup, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Nikole biskupa […]

  today24/07/2024 2

  0%