play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Maturantikom će idući tjedan 1.700 učenika obilježiti završetak svog srednjoškolskog obrazovanja

Za maturante iz Varaždinske županije i ove će godine od 24. do 26. svibnja biti organiziran program „Maturantika 2023.“ Događanja tijekom tri dana zajednički organiziraju Policijska uprava varaždinska, Varaždinska županija, Grad Varaždin i Koncertni ured Varaždin, uz podršku Gradskog društva Crvenog križa Varaždin i Školskog sportskog saveza Varaždinske županije, a održavanje podupiru Savjet mladih Varaždinske županije i Savjet mladih Grada Varaždina, istaknuto je danas na zajedničkoj konferenciji za novinare u Županijskoj palači.

Više od 1.700 učenika ove godine završava svoje srednjoškolsko obrazovanje te će za njih biti organiziran prigodan program, a sve s ciljem kako bi oproštaj od svojih srednjoškolskih klupa proslavili na veseo i dostojanstven način, a u sigurnom okruženju. Vjerujem da je ovo jedinstvena manifestacija u Hrvatskoj jer ima preventivni karakter i zaista smo ponosni na naše maturante koji svojim ponašanjem tih dana, u sklopu „Maturantike“, mogu biti primjer drugima diljem Hrvatske. Već tradicionalno „Maturantika“ započinje mimohodom maturanata i proglašenjem „najodore“. Četvrtak je predviđen kao sportski dan „Sportom protiv ovisnosti“, dok će zadnji dan, točno u podne maturanti zaplesati Quadrillu, poslavši na taj način poruku mira” – nabrojala je zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec istaknuvši kako su maturanti ove godine dobili i svoju skladbu.

Maturant Prve gimnazije Varaždin i bivši učenik Glazbene škole u Varaždinu Luka Kolenko skladao je „Maturantski marš“. Riječ je o klasičnoj i instrumentalnoj skladbi koju u originalu izvodi Puhački orkestar Glazbene škole u Varaždinu, a za sve naše maturante bit će izvedena tijekom mimohoda” – najavila je zamjenica Zagorec.

Varaždinski gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj istaknuo je kako je Grad Varaždin ponosan suorganizator Maturantike sa županijom i policijskom upravom. „Srednjoškolsko vrijeme zaista je najljepše doba života i zato poručujem maturantima: Uživajte u svojoj mladosti i ovim danima. Zabavite se, budite veseli, ako treba i počastite se, no nemojte pretjerati. Grad Varaždin je siguran grad pa apeliram da se i u tom veselju maturanti pridržavaju pravila javnog reda i mira. Grad Varaždin je dao sve svoje javne prostore poput Parka mladih u kojem će se odvijati glavnina programa. Ukoliko će biti kiše dat ćemo na raspolaganje i sportsku dvoranu u Graberju. Uvježbava se i tradicionalni ples maturanata Quadrilla koju će izvesti u petak poslijepodne na Kapucinskom trgu. Svim maturantima želim da svoje zadnje srednjoškolske dane pamte po nekom lijepom događaju i uvjeren sam da će ova tri dana proći u najboljem redu i miru.”

Maturantika se šesti put održava na inicijativu PU varaždinske, a s ciljem da svi maturanti mogu sigurno uživati u zadnjim danima svojeg srednjoškolskog obrazovanja, napomenuo je zamjenik načelnika PU varaždinske Dalibor Božić, zahvalivši se Varaždinskoj županiji i Gradu Varaždinu što su prepoznali i što podržavaju ovu manifestaciju. „Obzirom da prijašnjih godina nismo zabilježili neke veće probleme, te je sve proteklo u najboljem redu, nadam se da će i ovogodišnja „Maturantika“ proteći u dobrom raspoloženju, zabavi i sigurnosti. I ove godine, naši policijski službenici u školama, ali i izvan njih, proveli su niz preventivnih programa s mladima, tako da su oni dobro upoznati s pravilima odgovornog ponašanja, ali i posljedicama. Ujedno organizirali smo građanske ophodnje u čijem sastavu su roditelji, profesori i policijski službenici zaduženi za prevenciju i koji će se nalaziti na prostoru održavanja Maturantike, odnosno u Parku mladih. Također, naše policijske ophodnje bit će raspoređene i na širem području grada Varaždina, ukoliko će trebati intervenirati – objasnio je zamjenik načelnika PU varaždinske Dalibor Božić zaželjevši svim maturantima puno uspjeha na maturi, da upišu željene fakultete, a oni koji neće nastaviti dalje školovanje da pronađu svoje prvo zaposlenje.

PROGRAM „MATURANTIKA 2023.“

Srijeda, 24. svibnja 2023. godine

12.30 – 13.00 – Park mladih – okupljanje maturanata

13.00 – 14.00 – Park mladih – centar grada – Park mladih – mimohod maturanata

14.00 – 14.15 – Park mladih – proglašenje “najodore” i uručenje nagrade

(nagrada: izlet u Adrenalinski park Vručina u srijedu, 31. svibnja 2023.)

14.15 – 18.00 – Park mladih – nastup DJ DAVID MASH i DJ DETRON

Četvrtak, 25. svibnja 2023. godine – sportski dan SPORTOM PROTIV OVISNOSTI

14.00 – 16.15 – Park mladih – vježbanje na spravama uz stručno vodstvo predstavnika 5 Star Fitness Centra – proglašenje triju najupornijih najizdržljivijih i uručenje nagrada Zaklade Sveti Mihael

16.15 – 18.00 – nastup DJ DAVID MASH i DJ DETRON

Petak, 26. svibnja 2023. godine – plesni dan PLESOM PROTIV NASILJA

12.00 – Kapucinski trg – maturanti plešu Quadrillu

14.00 – 18.00 – Park mladih – nastup DJ DAVID MASH i DJ DETRON

* U slučaju loših vremenskih uvjeta (kiša/jak vjetar) program će se odvijati u zatvorenom prostoru u Sportskoj dvorani Varaždin, Graberje 31.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Gradonačelnik Bosilj obišao radove na uređenju scene Rogoz

  Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj je zajedno s intendanticom Senkom Bulić i rukovoditeljem tehnike Borisom Arsenićem, obišao radove na uređenju Scene Zvonimira Rogoza u HNK u Varaždinu. Naime, u sklopu obnove pozornice odvijaju se građevinsko-obrtnički i elektroinstalaterski radovi uređenja prostora i zvučne zaštite scene Rogoz. Prema riječima Borisa Arsenića, završetak građevinsko-obrtničkih radova očekuje se početkom studenog, a u sljedećoj fazi je nabava i ugradnja moderne rasvjete i zvučne opreme koja odgovara […]

  today29/09/2022 113

  0%