play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Maturantika od 23. do 25. svibnja

Za maturante iz Varaždinske županije i ove će godine od 23. do 25. svibnja biti organiziran program Maturantika 2022. Događanja tijekom tri dana zajednički organiziraju Varaždinska županija, Grad Varaždin, Policijska uprava varaždinska i Koncertni ured Varaždin, a uz podršku Gradskog društva Crvenog križa Varaždin, Savjeta mladih Varaždinske županije i Savjeta mladih Grada Varaždina, istaknuto je danas na zajedničkoj konferenciji za novinare u atriju Županijske palače.

Ove godine srednjoškolsko obrazovanje završava više od 1.800 učenika iz 16 škola u Varaždinskoj županiji. Peti put zajednički organiziramo Maturantiku, pri čemu je dvaput održana uživo, dvaput virtualno, a maturanti se sada napon vraćaju na gradske ulice i trgove. Veselimo se šarenilu i posebnoj energiji koje će uskoro zavladati gradom. Program počinje u ponedjeljak, 23. svibnja, mimohodom maturanata ulicama Varaždina, a tada će biti izabrane i naj-odore. Županija se pobrinula za nagradu za pobjednički razred, izlet u adrenalinski park Accredo u Zasadbregu. U utorak, 24. svibnja, u Parku mladih održat će se sportski dan, a Zaklada Sveti Mihael je pripremila nagrade za tri najupornija i najizdržljivija maturanta, bonove za kupnju sportske opreme i odjeće te drugo. U srijedu, 25. svibnja, točno u podne, maturanti će na Kapucinskom trgu zaplesati quadrillu i poslati poruke mira. Sva tri dana od 14 do 18 sati maturante će u Parku mladih zabavljati DJ. Sve naše drage maturante pozivam da se dođu predstaviti te da sudjeluju u programima Maturantike” – pozvao je župan Anđelko Stričak.

Drago nam je što se ove godine ponovno naši maturanti mogu pokazati i najvažnije nam je da sve prođe u miru, veselo, i da njihov završetak srednjoškolskog obrazovanja bude nešto što će zauvijek pamtiti. Grad Varaždin uključio se u organizaciju zajedno sa Savjetom mladih Grada Varaždina, Crveni križ će se brinuti i čuvati im stvari, naš Koncertni ured će se pobrinuti za glazbu, DJ-a. Grad im je osigurao i tiskao majice te smo organizirali edukaciju plesa za quadrillu koju će 600-tinjak maturanata izvesti na Kapucinskom trgu. Vezano uz točenje pića, imat će narukvice kako bi na neki način to regulirali. Želimo da se svi naši maturanti, i iz grada Varaždina i iz Varaždinske županije provesele i zabave i siguran sam da će uz dobru i već uhodanu organizaciju svih uključenih sve proći u najboljem redu” – rekao je zamjenik Miroslav Marković.

Maturantika se peti puta održava na inicijativu PU varaždinske, a s ciljem da svi maturanti mogu uživati u zadnjim danima svojeg srednjoškolskog obrazovanja, napomenuo je načelnik PU varaždinske Predrag Benčić. „Maturantika je organizirana kroz trodnevno vođenje programa s preventivnim aktivnostima s ciljem sigurnosti u tolerantnom okružju. Policija će na prostoru samog Parka mladih, gdje će se održati većina događanja, primjenjivati preventivne mjere kroz mještovite ophodnje u sastavu: predstavnici profesora, roditelja i kontakt policajci. U slučaju nužnosti, intervencije će biti minimalne, a opet s ciljem zaštite, tako da se maturanti osjećaju sigurno i da se zabave. Želja nam je da se Maturantika odvija u radosti i sigurnosti, kao i svih dosadašnjih godina. Svima maturanticama i maturantima ujedno želim puno uspjeha u daljnjem životu” – istaknuo je načelnik PU varaždinske Benčić.

Plesanje quadrille s maturantima uvježbava Plesni klub D&D Varaždin, za majice se pobrinuo Grad Varaždin, a za kišobrane Varaždinska županija. Stvari će, uz Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin, čuvati i učenici smjera tehničar zaštite osoba i imovine sa Srednje strukovne škole Varaždin.

Dodajmo će se u slučaju lošeg vremena program Maturantike odvijati u Sportskoj dvorani Varaždin, Graberje 31.

PROGRAM „MATURANTIKA 2022.“

23. svibnja 2022. godine – ponedjeljak

12.30 – 13.00 – Park mladih – Okupljanje maturanata

13.00 – 14.00 – Centar grada – Mimohod maturanata

14.00 – 14.15 – Park mladih – Proglašenje najodore i uručenje nagrade

Nagrada: izlet u adrenalinski park Accredo Zasadbreg

14.15 – 18.00 – Park mladih – Nastup DJ-a (David Mash)

24. svibnja 2022. godine – utorak – Sportski dan: SPORTOM PROTIV OVISNOSTI

14.00 – 18.00 – Park mladih – Vježbanje na spravama uz stručno vodstvo

predstavnika 5 Star Fitness Centra – proglašenje triju
najupornijih/najizdržljivijih/uručenje nagrada Zaklade Sveti Mihael

– Nastup DJ-a (David Mash & Detron)  

25. svibnja 2022. godine – srijeda – Plesni dan: PLESOM PROTIV NASILJA

12.00 – Kapucinski trg – Maturanti plešu quadrillu

14.00 – 18.00 – Park mladih – Nastup DJ-a (Detron)  

*U slučaju loših vremenskih uvjeta (kiša/jak vjetar) program će se odvijati

u zatvorenom prostoru u Sportskoj dvorani Varaždin, Graberje 31.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Bučina ulja s Međunarodne izložbe Alpe-Adria donirana Caritasovoj pučkoj kuhinji

  Varaždinska županija donirala je Pučkoj kuhinji Caritasa Varaždinske biskupije cca pedeset litara kvalitetnog bučinog ulja različitih proizvođača koji su svoje ulje dali na nedavno održanu Međunarodnu izložbu bučinih ulja Alpe Adria. Ovu jedinstvenu izložbu bučinih ulja u Europi, organizirala je Varaždinska županija sa Savezom Alpe – Adria i još dvanaest hrvatskih županija, a prijavljeno je bilo 168 bučinih ulja iz četiriju država, Hrvatske, Austrije, Slovenije i Mađarske. Bučino ulje je […]

  today27/05/2021 32