play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Maturantika od 23. do 25. svibnja

Za maturante iz Varaždinske županije i ove će godine od 23. do 25. svibnja biti organiziran program Maturantika 2022. Događanja tijekom tri dana zajednički organiziraju Varaždinska županija, Grad Varaždin, Policijska uprava varaždinska i Koncertni ured Varaždin, a uz podršku Gradskog društva Crvenog križa Varaždin, Savjeta mladih Varaždinske županije i Savjeta mladih Grada Varaždina, istaknuto je danas na zajedničkoj konferenciji za novinare u atriju Županijske palače.

Ove godine srednjoškolsko obrazovanje završava više od 1.800 učenika iz 16 škola u Varaždinskoj županiji. Peti put zajednički organiziramo Maturantiku, pri čemu je dvaput održana uživo, dvaput virtualno, a maturanti se sada napon vraćaju na gradske ulice i trgove. Veselimo se šarenilu i posebnoj energiji koje će uskoro zavladati gradom. Program počinje u ponedjeljak, 23. svibnja, mimohodom maturanata ulicama Varaždina, a tada će biti izabrane i naj-odore. Županija se pobrinula za nagradu za pobjednički razred, izlet u adrenalinski park Accredo u Zasadbregu. U utorak, 24. svibnja, u Parku mladih održat će se sportski dan, a Zaklada Sveti Mihael je pripremila nagrade za tri najupornija i najizdržljivija maturanta, bonove za kupnju sportske opreme i odjeće te drugo. U srijedu, 25. svibnja, točno u podne, maturanti će na Kapucinskom trgu zaplesati quadrillu i poslati poruke mira. Sva tri dana od 14 do 18 sati maturante će u Parku mladih zabavljati DJ. Sve naše drage maturante pozivam da se dođu predstaviti te da sudjeluju u programima Maturantike” – pozvao je župan Anđelko Stričak.

Drago nam je što se ove godine ponovno naši maturanti mogu pokazati i najvažnije nam je da sve prođe u miru, veselo, i da njihov završetak srednjoškolskog obrazovanja bude nešto što će zauvijek pamtiti. Grad Varaždin uključio se u organizaciju zajedno sa Savjetom mladih Grada Varaždina, Crveni križ će se brinuti i čuvati im stvari, naš Koncertni ured će se pobrinuti za glazbu, DJ-a. Grad im je osigurao i tiskao majice te smo organizirali edukaciju plesa za quadrillu koju će 600-tinjak maturanata izvesti na Kapucinskom trgu. Vezano uz točenje pića, imat će narukvice kako bi na neki način to regulirali. Želimo da se svi naši maturanti, i iz grada Varaždina i iz Varaždinske županije provesele i zabave i siguran sam da će uz dobru i već uhodanu organizaciju svih uključenih sve proći u najboljem redu” – rekao je zamjenik Miroslav Marković.

Maturantika se peti puta održava na inicijativu PU varaždinske, a s ciljem da svi maturanti mogu uživati u zadnjim danima svojeg srednjoškolskog obrazovanja, napomenuo je načelnik PU varaždinske Predrag Benčić. „Maturantika je organizirana kroz trodnevno vođenje programa s preventivnim aktivnostima s ciljem sigurnosti u tolerantnom okružju. Policija će na prostoru samog Parka mladih, gdje će se održati većina događanja, primjenjivati preventivne mjere kroz mještovite ophodnje u sastavu: predstavnici profesora, roditelja i kontakt policajci. U slučaju nužnosti, intervencije će biti minimalne, a opet s ciljem zaštite, tako da se maturanti osjećaju sigurno i da se zabave. Želja nam je da se Maturantika odvija u radosti i sigurnosti, kao i svih dosadašnjih godina. Svima maturanticama i maturantima ujedno želim puno uspjeha u daljnjem životu” – istaknuo je načelnik PU varaždinske Benčić.

Plesanje quadrille s maturantima uvježbava Plesni klub D&D Varaždin, za majice se pobrinuo Grad Varaždin, a za kišobrane Varaždinska županija. Stvari će, uz Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin, čuvati i učenici smjera tehničar zaštite osoba i imovine sa Srednje strukovne škole Varaždin.

Dodajmo će se u slučaju lošeg vremena program Maturantike odvijati u Sportskoj dvorani Varaždin, Graberje 31.

PROGRAM „MATURANTIKA 2022.“

23. svibnja 2022. godine – ponedjeljak

12.30 – 13.00 – Park mladih – Okupljanje maturanata

13.00 – 14.00 – Centar grada – Mimohod maturanata

14.00 – 14.15 – Park mladih – Proglašenje najodore i uručenje nagrade

Nagrada: izlet u adrenalinski park Accredo Zasadbreg

14.15 – 18.00 – Park mladih – Nastup DJ-a (David Mash)

24. svibnja 2022. godine – utorak – Sportski dan: SPORTOM PROTIV OVISNOSTI

14.00 – 18.00 – Park mladih – Vježbanje na spravama uz stručno vodstvo

predstavnika 5 Star Fitness Centra – proglašenje triju
najupornijih/najizdržljivijih/uručenje nagrada Zaklade Sveti Mihael

– Nastup DJ-a (David Mash & Detron)  

25. svibnja 2022. godine – srijeda – Plesni dan: PLESOM PROTIV NASILJA

12.00 – Kapucinski trg – Maturanti plešu quadrillu

14.00 – 18.00 – Park mladih – Nastup DJ-a (Detron)  

*U slučaju loših vremenskih uvjeta (kiša/jak vjetar) program će se odvijati

u zatvorenom prostoru u Sportskoj dvorani Varaždin, Graberje 31.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Sauvignon vinarije Bolfan Vinski Vrh šampion izložbe „Zlatna kapljica 2023.”

  Vinari, vinogradari i brojni drugi ljubitelji dobre kapljice ove su se subote okupili u Mađarevu na 18. zajedničkoj izložbi vina Varaždinskog vinogorja „Zlatna kapljica 2023.“ koju je organizirala Udruga vinogradara i voćara „Pinta“ Novi Marof. Na ocjenjivanje je pristiglo 347 uzoraka vina i vinskih rakija koje je ocjenjivalo 17 ocjenjivača predvođenih predsjednicom Mirelom Osrečak iz Zagreba.   - Bile su tri komisije i svako je vino ocjenjivalo pet certificiranih ocjenjivača, […]

  today24/04/2023 75

  0%