play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Marković: u svemu što Grad planira ili radi za mlade, mladi moraju aktivno sudjelovati

Povodom Međunarodnog dana mladih, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković posjetio je P4 Centar za mlade i nezavisnu kulturu.

Međunarodni dan mladih obilježava se svake godine 12. kolovoza s ciljem podizanja svijesti građana o značaju mladih i njihovog uključivanja u društvo. Varaždin nosi titulu „Grad za mlade“ što je veliko priznanje, ali i odgovornost prema mladima. U društvu programskog direktora P4 Nine Preložnjaka, zamjenika predsjednika Savjeta mladih Grada Varaždina Josipa Pokornyija i najmlađeg gradskog vijećnika Lovre Lukavečkog, zamjenik gradonačelnika obišao je P4 i razgovarao o daljnjem razvoju politika za mlade u Varaždinu. „Najvažnije je u budućem razdoblju započeti proces izrade Programa za mlade što će pružiti dugoročnu viziju u razvoju politika za mlade u Gradu Varaždinu. Isto tako, krenut ćemo u razradu modela stambenog zbrinjavanja mladih i dodatnog uključivanja u procese donošenja odluka kroz projekte poput participativnog proračuna za mlade.“ – kazao je tom prigodom zamjenik gradonačelnika. Dodao je kako se sve što Grad planira za mlade mora uključiti upravo mlade ljude, a preduvjet participacije mladih u društvenim i političkim procesima je kvalitetno obrazovanje od najranije dobi te je posebno važna implementacija građanskog odgoja i obrazovanja u osnovne škole na području Grada Varaždina.

 

 

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Najavljen bogat program povodom Dana Varaždinske županije i 30 godina njenog ponovnog osnivanja

  U atriju Županijske palače u Varaždinu najavljeni je program obilježavanja Dana Varaždinske županije i 30 godina ponovnog osnivanja Varaždinske županije. Program obilježavanja je u nazočnosti zamjenice župana Silvije Zagorec, te županijskih vijećnika dr.sc. Ivana Čehoka i Gorana Kaniškog predstavio župan Anđelko Stričak. Proslava će početi u ponedjeljak, 4. rujna kada počinje nova nastavna godina. -Imali smo kolegij gradonačelnika i načelnika te ih pozvali, kao i naše saborske zastupnike, županijske vijećnike […]

  today01/09/2023 25

  0%