play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Marija Cafuk nova predsjednica Županijskog saveza poljoprivrednih udruga

Na izbornoj skupštini Županijskog saveza poljoprivrednih udruga za predsjednicu Saveza jednoglasno je izabrana Marija Cafuk. Uz predsjednicu izabrani su i članovi Nadzornog odbora – Barbara Kefelja, Karmela Radošević i Josip Kotiščak. Funkciju tajnika Saveza u nadolazećem mandatu obavljat će Marija Herceg.

Novom vodstvu na izboru čestitala je i zamjenica župana Silvija Zagorec.

– Zahvaljujem svim našim poljoprivrednicima koji su odabrali ovo izazovno zanimanje. Izuzetno smo ponosni na vas koji unatoč svim izazovima marljivo radite i kontinuirano ulažete u razvoj svoje proizvodnje. Varaždinska županija prepoznaje vaš trud i zbog toga svake godine u poljoprivredu ulažemo sve više. Tako je u veljači ove godine objavljen javni poziv našim poljoprivrednicima za dodjelu bespovratnih potpora u poljoprivredi gdje je za ulaganja u poljoprivredi u proračunu osigurano 927.871,00 eura, odnosno gotovo sedam milijuna kuna. Uz to, Varaždinska županija u svom proračunu svake godine osigurava gotovo 13.000 eura za potporu radu Saveza. Čestitam novom vodstvu i želim vam da budete potpora našim poljoprivrednicima kako bi i dalje  razvijali svoju proizvodnju i na taj način svim našim sugrađanima, a i šire, osigurali najkvalitetniji proizvod na njihovu stolu – rekla je zamjenica Zagorec.

Nova predsjednica Marija Cafuk iznijela je viđenje svog mandata.

– Cijeli život bavim se problemima poljoprivrednika jer sam dijete sela. U ovome mandatu vidim se kao predsjednicu koja će se truditi čuti i riješiti probleme poljoprivrednika, prezentirati naše udruge, a s tim krećemo već u lipnju kada će se udruge poljoprivrednika imati prilike prezentirati ispred Županijske palače – rekla je Marija Cafuk.

Izbornoj skupštini prisustvovao je i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša Dragutin Vincek te dosadašnji predsjednik Saveza Saša Jerković.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Nove biciklističke staze u Šenoinoj ulici u Varaždinu

  U sklopu aktivnosti Grada Varaždina u Europskom tjednu mobilnosti, u četvrtak 21. rujna 2023. godine u Ulici Augusta Šenoe predane su na upotrebu građanima i puštene u promet nove biciklističke staze. Na mjestu parkirališta za automobile, iscrtane su dvosmjerne staze koje su stupićima odijeljene od kolnika za automobile. O novom prometnom rješenju u centru grada govorio je Miroslav Marković, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina: Na ovom dijelu uvijek je bilo parkiralište […]

  today21/09/2023 5

  0%