play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Mala dvorana varaždinske Arene postaje prihvatni centar za prognanike iz Ukrajine

Nova lokacija za prihvat izbjeglica iz Republike Ukrajine na području Varaždinske županije je Mala dvorana Gradske sportske dvorane Varaždin.

Najavljeno je to na konferenciji za novinare na kojoj su bili načelnica Stožera civilne zaštite Varaždinske županije i zamjenica župana Silvija Zagorec, načelnik Stožera civilne zaštite Grada Varaždina i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, koordinator Prihvatnog centra Mala dvorana Nedeljko Kučej iz Ravnateljstva civilne zaštite – Područnog ureda Varaždin, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Varaždin Sandra Mintas te predstavnici braniteljskih udruga Puma, Tigrova, Roda i 104. brigade.

Nakon nešto više od tjedan dana kako smo u Prihvatnom centru u Specijalnoj bolnici u Varaždinskim Toplicama primili i smjestili prve građane iz Ukrajine, tamo su kapaciteti 90 posto popunjeni. Trenutno je tamo smješteno 90 prognanika iz Ukrajine, dok se u privatnom smještaju na ivanečkom i ludbreškom području te na području Grada Varaždina nalazi njih 68. S obzirom na to, danas ćemo u funkciju staviti prihvatni centar u Maloj dvorani u Areni Varaždin, koja je kapaciteta 200 smještajnih jedinica. Riječ je o prihvatnom centru u kojem građani iz Ukrajine mogu biti smješteni do maksimalno 48 sati. Ovdje će im biti osigurana zdravstvena skrb, prehrana te sve drugo što je nužno i potrebno. Razgovaramo o drugim smještajnim kapacitetima, o čemu ćete biti pravodobno obaviješteni. Zahvaljujem svima koji aktivno sudjeluju u pripremi i organizaciji ovog prihvatnog centra u Areni Varaždin, zaposlenicima i volonterima Društva Crvenog križa Varaždinske županije, Gradskog društva Crvenog križa Varaždin, a posebno članovima braniteljskih udruga – Pumama, Tigrovima, Rodama i 104. brigadi koji su kasno sinoć i tijekom noći zajedno s djelatnicima Ravnateljstva civilne zaštite – Područnog ureda Varaždin u dvorani postavljali krevete i madrace” – istaknula je Silvija Zagorec.

Trideset godina nakon Domovinskog rata ponovno imamo rat na području Europe, napomenuo je Miroslav Marković. „Kao Grad koji je pretrpio stradanja u Domovinskom ratu, apsolutno se solidariziramo s ljudima koji su protjerani iz svojih domova u Ukrajini te im želimo maksimalno pomoći. Mala dvorana Arene u Varaždinu ima sve uvjete za prihvat i najkvalitetniji je prostor koji Grad Varaždin može dati, a da se većinom majke s djecom i starije osobe osjećaju koliko-toliko ugodno u ovako teškoj situaciji. Također zahvaljujem pripadnicima braniteljskih udruga, direktoru tvrtke Čistoća, koji su dali doprinos, a uključeni će biti i svi vatrogasci. Nadam se da će ovaj prihvatni centar raditi što kraće, no mi smo tu ako će biti potrebno proširiti kapacitete. Pozivam sugrađane da se jave ako imaju kapaciteta u privatnom smještaju, da nam pomognu tako ili svojim radom. Javiti se mogu na broj 112 ili na e-mail rcz.zbrinjavanje@mup.hr” – pozvao je Marković.

Izbjeglice će u Arenu Varaždin biti upućivane s graničnog prijelaza, ovisno o raspoloživim kapacitetima u drugim prihvatnim centrima, a u koordinaciji s Ravnateljstvom civilne zaštite, pojasnio je koordinator Prihvatnog centra Mala dvorana Nedeljko Kučej iz Ravnateljstva civilne zaštite – Područnog ureda Varaždin. – „Spremni smo za prihvat izbjeglica, za što smo Malu dvoranu osposobili zajedničkim radom” – rekao je Kučej.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Grad Lepoglava ostvario 150.000 kuna potpore za vanjski fitnes

  Ministarstvo turizma i sporta dodijelilo je 150.000 kuna potpore Gradu Lepoglavi za realizaciju projekta "Outdoor fitness u sklopu Sportsko-rekreacijskog centra Lepoglava". Riječ je o sredstvima dodijeljenima u sklopu Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini na koji je Grad Lepoglava prijavio navedeni projekt kojim planira urediti i opremiti vanjsku vježbaonicu na SRC-u Lepoglava. "Ovo je još jedan od projekata u nizu za koji smo, […]

  today22/07/2022 38

  0%