play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Luka Antončić iz Prve gimnazije Varaždin izabran za predsjednika Vijeća učenika Varaždinske županije

Učenici osnovnih i srednjih škola dobili su novo vodstvo. U Skupštinskoj dvorani Županije palače održana je izborna skupština Vijeća učenika Varaždinske županije na kojoj su sudjelovali predstavnici osnovnih i srednjih škola Varaždinske županije.

Kandidaturu za predsjednika istaknulo je 14 kandidata – 5 učenica osnovnih te 9 učenica i učenika srednjih škola Varaždinske županije. Tajnim glasovanjem članovi skupštine za predsjednika su izabrali Luku Antončića, učenika 3. razreda Prve gimnazije Varaždin, za dopredsjednicu i zapisničarku Lili-Beth Tomašević Sirovec iz Srednje Strukovne škole Varaždin i Margaretu Bencek iz Srednje škole Novi Marof (obje su učenice 3. razreda), a u glavni odbor Vijeća učenika ušle su i Lorena Dobranić iz Medicinske škole Varaždin (učenica 3. razreda) i Lucija Vidranski, učenica 2. razreda Druge gimnazije Varaždin.

Članove skupštine u ime Varaždinske županije je pozdravio pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek, a kako radi i što se sve može napraviti članovim skupštine ispričao je Rok Čepin, predsjednik Vijeća učenika Varaždinske županije u predpandemijskom mandatu od 2017. do 2019. godine.

Pročelnik Huđek je tom prilikom istaknuo podršku Varaždinske županije u radu Vijeća učenika  te je naznačio kako je svima u interesu da sustav obrazovanja u našoj Županiji bude još bolji i kvalitetniji.

– Samo zajednički možemo odraditi dobre i korisne stvari, otvoreni smo za Vaše prijedloge i sugestije te Vam želim puno uspjeha i sreće u radu- poručio je pročelnik Huđek.

 

Novoizabrani predsjednik Luka Antončić se zahvalio na podršci te je naglasio kako će   Vijeće učenika nastojati biti dobra  platforma za promicanja interesa svih varaždinskih učenica i učenika.

-Zato ću se kao predsjednik Vijeća učenika zalagati za dodatan razvoj i popularizaciju centara izvrsnosti Varaždinske županije čiji su učenici konstantno među najboljima na državnim, ali i inozemnim natjecanjima. Učenici koji pohađaju srednju školu na području Varaždinske županije imaju mogućnost predavanja zahtjeva za učeničku stipendiju koja se unazad dvije godine povisila s 300 na 500 kuna i  to povećanje je dobro, no bilo bi dobro kada bi se taj  broj učeničkih stipendija povećao. Pohvaljujem Varaždinsku županiju koja subvencionira školsku prehranu učenicima slabijeg socio-ekonomskog statusa, no zalagat ću se za izradu novog modela sufinanciranja školske prehrane učenicima osnovnih i srednjih škola – rekao je Antončić.

Inače, mandat predsjedniku Vijeća učenika traje 2 godine ili do prestanka školovanja, a Luka Antončić će predstavljati Varaždinsku županiju u Nacionalnom vijeću učenika, koje od 2005. godine postoji kao predstavničko tijelo svih učenika s područja Hrvatske i savjetodavno tijelo Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa i čini ga 21 član – predstavnik svake županije i Grada Zagreba.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Besplatan razgled Županijske palače i Centra za posjetitelje

  Društvo turističkih vodiča i pratitelja Varaždin u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Varaždina i Turističkom zajednicom Varaždinske županije i ove su se godine uključili u obilježavanje Međunarodnog dana turističkih vodiča. Već više od deset godina varaždinski turistički vodiči povodom svog dana organiziraju besplatno vođenje koje je ovog puta bilo posvećeno povijesti Županijske palače u Varaždinu. Tako su svi zainteresirani građani, uz stručno vodstvo, besplatno mogli razgledati zgradu Županijske palače i […]

  today26/02/2024 1

  0%