play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Ludbreške mažoretkinje na krovu Europe

Ludbreške mažoretkinje, kao dio hrvatske reprezentacije, ostvarile su odlične uspjehe na Europskom prvenstvu mažoreta i twirlinga od 13. do 16. listopada u Lignano Sabbiadoru u Italiji među 14 zemalja članica u konkurenciji s više od 1500 natjecatelja. Okitili su se zlatnom medaljom u kategoriji grupa s rekvizitima te srebrnom medaljom u kategoriji tradicionalni mažoret ples s koreografijom “Orašar”.

– Vraćamo se ponosni, veseli i puni emocija jer smo svoju iznimnu kvalitetu iznova potvrdili i u jakoj europskoj konkurenciji. Izuzetno smo ponosni na svaku članicu i člana koji su u višemjesečne pripreme uložili jako puno truda i rada. Veliko hvala i svim našim podupirateljima; donatorima, a posebno roditeljima bez kojih ovaj uspjeh ne bi bio moguć i koji su uvijek uz nas te nam pomažu u organizaciji priprema, putovanja te općenito funkcioniranju kluba – rekla je Mirjana Pavičić, predsjednica Ludbreških mažoretkinja i twirling kluba po povratku s natjecanja istaknuvši i kako je poseban osjećaj nekoliko dana biti dio velike europske mažoret obitelji gdje se osim plesnih iskustva, stječu prijateljstva i uspomene za cijeli život.

Koreografije su očekivano, kako priliči višestrukim državnim i europskim prvacima, bile vrlo zahtjevne, a ponosna trenerica Tihana Ledenko podsjetila je kako je ova sezona jako uspješna te je dokaz kontinuiteta uspješnog rada sa svim dobnim skupinama.

-Naši su rezultati oduvijek u samom vrhu, a drugačije srećom nije bilo niti ove godine i opravdali smo uvijek visoka očekivanja. Nakon državnog prvenstva u travnju u Požegi, naše dvije koreografije su se plasirale na Europsko prvenstvo gdje smo također potvrdili svoju kvalitetu. Plesači su marljivo tenirali cijelo ljeto te imali brojne nastupe na različitim manifestacijama, što je doprinijelo uvježbanosti, no cijeli ciklus priprema traje već više od godinu dana – pojasnila je Ledinko te navela kako su nove još atraktivnije i zahtjevnije koreografije i rekviziti već u pripremi, u što je kao i uvijek dosad uključen i trener Tihomir Bendelja.

Ovom prilikom iz kluba. koji postoji gotovo tridesetak godina. podsjećaju kako upisi još uvijek traju te se raduju svakom novom članu. Zainteresirani se mogu javiti na broj telefona 098 976 5476 i krenuti s europskim prvacima u pripreme za novu natjecateljsku sezonu!

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 8

  0%