play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

„Lovačka priča” oduševila znatiželjne osnovnoškolce s topličkog područja

Ako je suditi prema reakcijama građana i posjetitelja, jedinstvena izložba „Lovačka priča” koju je povodom Dana Grada pripremilo Lovačko društvo „Jelen” Varaždinske Toplice pravi je hit, što dokazuje i činjenica da ju je već prvog dana posjetilo 50-ak ljudi.

 

Budući da je izložba primarno namijenjena najmlađim stanovnicima, od ponedjeljka do četvrtka učenici osnovnih škola i dječjih vrtića s područja Grada organizirano će ju posjetiti, a prve grupe učenika iz topličke Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića koje je u ponedjeljak dočekao tajnik Lovačkog društva Tomislav Mikulčić bile su oduševljene onime što su vidjele i naučile.

 

Tako je izložbu u ponedjeljak posjetilo 112 učenika, od onih najmlađih do onih nešto starijih, a njihova brojna pitanja pokazuju da ih itekako zanima koje sve tajne krije šuma i koje se sve životinje skrivaju oko njih.

 

-Djeca su oduševljena, a iako smo ograničeni vremenom kako bi sve grupe stigle razgledati izložbu, prema njihovim pitanjima koja postavljaju nakon kratkog predavanja i razgleda izložbe vidljivo je da su znatiželjna. Mogu primijetiti da ih puno zna prepoznati same životinje i znaju dosta o njima, a ono što ne znaju pitaju pa im objasnim – rekao je Mikulčić.

 

Cilj izložbe je pokazati građanima, a prvenstveno najmlađima koje sve životinje žive oko njih, upoznati ih s njihovim staništima i navikama te prikazati lovce u njihovom pravom svjetlu – kao one koji brinu o prehrani i dohrani životinja i doprinose održavanju prirodne ravnoteže.

 

Gradonačelnica Dragica Ratković na čiju je inicijativu Lovačko društvo „Jelen” pokrenulo ovu izložbu izrazila je zadovoljstvo što će se učenici i vrtićarci imati priliku upoznati s bogatstvom koje priroda krije.

 

-Ideja ove zanimljive i edukativne izložbe je prikazati lovce kao zaštitnike prirode i životinja, a budući da u ovim krajevima obitava mnoštvo životinja, drago mi je da će ih naši najmlađi stanovnici moći naučiti više o njima i njihovom staništu i na taj način obogatiti svoje znanje – rekla je gradonačelnica Ratković.

 

Postavljajući brojna pitanja učenici su potvrdili da o životinjskom svijetu mnogo toga već znaju, ali i da žele saznati nešto novo što je i glavni cilj ove izložbe koju će ovih dana razgledati oko 450 mališana iz dvije osnovne škole i dva dječja vrtića s područja Grada.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  „Stara škola” u Novom Marofu uskoro u novom ruhu

  Među brojnim projektima u Novom Marofu je i onaj uređenja zgrade „stare škole“ u Zagorskoj ulici koja će postati Multifunkcionalni centar za mlade. Podsjetimo, za projekt rekonstrukcija zgrade „stare škole” Grad Novi Marof dobio je potporu Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u iznosu od 997.491,54 eura, a ovih je dana gradonačelnik Siniša Jenkač potpisao nekoliko ugovora o javnoj nabavi vezanih uz rekonstrukciju i opremanje građevine, ukupno […]

  today30/12/2023 60

  0%