play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Lepoglavska čipka na cvjetovima snova

Da lepoglavska čipka pruža brojne mogućnosti implementacije na druge predmete, dajući im dodatnu ljepotu i vrijednost, potvrđuje i umjetnica Petia Zasheva iz malteške regije Gozo. Ona je pokrenula projekt “Dream Flowers” inspiriran kulturnim nasljeđem izrade čipke u Malti (regiji Gozo) i Lepoglavi. Projekt se fokusira na stvaranje veze između tradicije i moderne vizije te istinske vizualne umjetnosti korištenjem čipki i drugih predmeta izrađenih od recikliranih materijala. Tako će u umjetničkim predmetima koji će nastati u okviru navedenog projekta biti implementirana lepoglavska čipka.

Projekt, koji se provodi uz financijsku potporu Europske komisije, u okviru programa Culture Muves Europe, i Goethe Instituta, kao partner će podržati Grad Lepoglava.

“Lepoglavska čipka već je dokazala da se može interpolirati u druge predmete i pri tom ih oplemeniti. Drago nam je što kontinuirano svjedočimo novim idejama kako to učiniti. Takve ideje, kao i ovaj projekt, podupiremo jer je ujedno riječ i o promociji naše lepoglavske čipke.”, poručio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić, koji se u društvu direktorice ureda Turističke zajednice Grada Lepoglave Ljubice Dubovečak, susreo s umjetnicom Petiom Zashevom koja će i sama, uz mentorstvo čipkarice Štefice Špiljak, izrađivati uzorke iz lepoglavske čipke koji će biti implementirani u umjetničke predmete koji će nastajati u okviru projekta. Ti će se predmeti moći vidjeti na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu čipke u Lepoglavi, a predstavljeni će biti i na Malti.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Politika

  Održana je 15. sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije

  Varaždinska županija je prošlu godinu završila s viškom prihoda od 8,6 milijuna eura, a višak prihoda je prvi put nakon niza godina ostvarilo i svih šest zdravstvenih ustanova, istaknuto je danas na 15. sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije, na kojoj su županijski vijećnici jednoglasno donijeli odluku o dobitnicima javnih priznanja u 2024. godini. Nagrada za životno djelo Varaždinske županije u 2024. godini je posthumno dodijeljena Petri Horvat, stradaloj u prometnoj […]

  today12/06/2024 3

  0%