play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Lepoglavska čipka na cvjetovima snova

Da lepoglavska čipka pruža brojne mogućnosti implementacije na druge predmete, dajući im dodatnu ljepotu i vrijednost, potvrđuje i umjetnica Petia Zasheva iz malteške regije Gozo. Ona je pokrenula projekt “Dream Flowers” inspiriran kulturnim nasljeđem izrade čipke u Malti (regiji Gozo) i Lepoglavi. Projekt se fokusira na stvaranje veze između tradicije i moderne vizije te istinske vizualne umjetnosti korištenjem čipki i drugih predmeta izrađenih od recikliranih materijala. Tako će u umjetničkim predmetima koji će nastati u okviru navedenog projekta biti implementirana lepoglavska čipka.

Projekt, koji se provodi uz financijsku potporu Europske komisije, u okviru programa Culture Muves Europe, i Goethe Instituta, kao partner će podržati Grad Lepoglava.

“Lepoglavska čipka već je dokazala da se može interpolirati u druge predmete i pri tom ih oplemeniti. Drago nam je što kontinuirano svjedočimo novim idejama kako to učiniti. Takve ideje, kao i ovaj projekt, podupiremo jer je ujedno riječ i o promociji naše lepoglavske čipke.”, poručio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić, koji se u društvu direktorice ureda Turističke zajednice Grada Lepoglave Ljubice Dubovečak, susreo s umjetnicom Petiom Zashevom koja će i sama, uz mentorstvo čipkarice Štefice Špiljak, izrađivati uzorke iz lepoglavske čipke koji će biti implementirani u umjetničke predmete koji će nastajati u okviru projekta. Ti će se predmeti moći vidjeti na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu čipke u Lepoglavi, a predstavljeni će biti i na Malti.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Obilježen Dan Grada Lepoglave

    Povodom Dana Grada Lepoglave, u petak, 8. prosinca, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća. Uz članove Gradskog vijeća, predstavnike ustanova i institucija te čelnih ljudi drugih gradova i općina, nazočili su joj i drugi gosti i uzvanici, među kojima izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, državni tajnik u Ministarstvu obrane Zdravko Jakop, v.d. predsjednik Hrvatske narodne stranke i načelnik Općine Cestica Mirko […]

  today09/12/2023 4

  0%