play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Lepoglava uživala u međunarodnom folklornom spektaklu

 

U okviru Međunarodnog folklornog festivala COFA u Lepoglavi su 12. srpnja gostovale plesne skupine iz Meksika, SAD-a, Rumunjske, Poljske i Gruzije. Plesnim nastupima ispunjenim bojama i ritmovima te utjecajima kultura zemalja iz kojih dolaze, plesne su skupine, u gradskom parku u Lepoglavi, oduševile brojne okupljene građane koji su glasnim aplauzima pratili njihove spektakularne nastupe.

Ne samo na plesnom podiju, folkloraši su prigodu upoznati se s njima i kulturama zemljama iz kojih dolaze građanima omogućili tijekom cijelog njihovog boravka u Lepoglavi koji je počeo u poslijepodnevnim satima defileom centrom Lepoglave, a kasnije i duženjem u gradskom parku gdje su se gosti iz Meksika, SAD-a, Rumunjske, Poljske i Gruzije upoznali s tradicijom lepoglavskog kraja. Naime, za tu je prigodu organizirana prezentacija domaćih proizvoda za što su se pobrinuli članovi domaćeg klastera i KUD-a Lepoglavski pušlek, a svojim ih je nastupom zabavljala Limena glazba Lepoglava. Također, gosti su razgledali galeriju lepoglavske čipke, lepoglavsku župnu crkvu i etno sobu KUD-a Lepoglavski pušlek, a predstavljena im je i izrada lepoglavske čipke.

– Zadovoljni smo što smo dobili prigodu biti jedan od domaćina Međunarodnog folklornog festivala COFA. Posebno zadovoljstvo predstavlja to što je zahvaljujući ovom festivalu u Lepoglavi puno mladih ljudi koji u svom srcu nose ljubav prema vlastitoj baštini i kulturi, a to je nešto što nas povezuje. Naime, i mi u Lepoglavi, koja se nalazi na UNESCO-voj listi nematerijalne kulturne baštine, izuzetno smo ponosni na svoju baštinu i kulturu. Hvala gostima, koji su proputovali tisuće kilometara kako bi nam pružili prigodu uživati u njihovim nastupima, ali i na mogućnosti stvaranju novih prijateljstva – istaknuo je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić tijekom prijema koji je za sudionike COFA-e organizirao u gradskoj vijećnici. Tom je prigodom gradonačelnik upoznao sudionike COFA-e s bogatom baštinom i kulturom Lepoglave te su, u znak dobrodošlice i zahvale, razmijeni prigodni darovi.

– Jako so sretni što smo ovdje i što možemo predstaviti naše plesove, regiju iz koje dolazimo i poljsku kulturu. Ovdje je stvarno lijepo – rekla je Karolina Poszkowska iz ansambla ZPiT AGH “Krakus”.

Zadovoljstvo boravkom i nastupom u Lepoglavi nisu krili niti drugi sudionici festivala COFA koji je Grad Lepoglava spreman ugostiti i iduće godine.

 

 

 

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Kuburaši i KUD Klaruš predstavili kulturu i tradiciju Varaždinsku županiju na 56. Đakovačkim vezovima

  Prošlog se vikenda u Đakovu održavao završni program 56. Đakovačkih vezova, najvećeg hrvatskog tradicionalnog festivala, u čijem je mimohodu sudjelovalo više od dvije tisuće ljudi! Program ovogodišnjih Đakovačkih vezova započeo je sredinom lipnja, a prošlog vikenda održani su svečana povorka sudionika manifestacije ulicama Đakova, te Smotra folklora Hrvatske i Međunarodna smotra folklora na kojoj su nastupila društva iz Slovenije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Sjedinjenih američkih država i Ukrajine, koja je […]

  today05/07/2022 45

  0%