play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Lepoglava povećava naknade za bebe

Zbog trenutne epidemiološke situacije Gradsko vijeće Grada Lepoglave svoju 4. sjednicu održalo je elektroničkim putem. Na sjednici su prihvaćena mjerila sufinanciranja smještaja djece u dječje vrtiće i sufinanciranje djelatnosti čuvanja, brige i skrbi o djeci predškolske dobi koju obavljaju obrti za 2022. godinu. Njima je utvrđeno da će ekonomska cijena redovnog primarnog 10-satnog programa u Dječjem vrtiću Lepoglava za iduću godinu iznositi 1.300 kuna pri čemu će se sudjelovanje roditelja, korisnika usluga, utvrditi prema njihovim materijalnim mogućnostima te će se mjesečna participacija po djetetu kretati od 428 do 650 kuna. Mjerilima je utvrđeno da se za sufinanciranje pohađanja redovitog programa u dječjim vrtićima kojima osnivač nije Grad Lepoglava može odobriti sufinanciranje, ovisno o materijalnim mogućnostima roditelja, u visini od 710 do 932 kune.

 

Na prošlotjednoj elektroničkoj sjednici lepoglavskog Gradskog vijeća prihvaćen je prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o socijalnoj skrbi Grada Lepoglave kojom su utvrđeni iznosi jednokratne gradske novčane potpore za novorođeno dijete. Tako će se ubuduće za prvo dijete u obitelji isplaćivati jednokratna novčana potpora u visini od
1.500 kuna, za drugo dijete 2.000 kuna, za treće 2.500 kuna, za blizance 7.000 kuna, a za trojke, i više djece, 10.000 kuna.

 

Grad Lepoglava će i ove godine, povodom obilježavanja Dana grada, zaslužnima dodijeliti gradska priznanja. Javna priznanja dobit će Dobrovoljno vatrogasno društvo Višnjica, Nada Kuća i Milan Boršćak za doprinos ugledu i promociji Grada Lepoglave u zemlji i inozemstvu, obrt Maček transporti za iznimna dostignuća u proteklom jednogodišnjem razdoblju i vlč. Dragutin Joč, posthumno, za životno djelo.

Gradsko vijeće na sjednici je donijelo odluku da se radi daljnjeg razvoja prijateljskih veza prihvaća uspostavljanje suradnje između Grada Lepoglave i Grada Kiškunhalasa u Mađarskoj te potpisivanje i izdavanje Povelje o bratimljenju. Na sjednici je donesena odluka kojom se, u skladu s relevantnim zakonskim propisima, otpisuju dospjela nenaplativa potraživanja Grada Lepoglave koja se nisu naplatila do 31.10.2021. godine. Riječ je o ukupno 133.177 kuna potraživanja koja se odnose na davanja s osnove komunalne naknade i naknade za uređenje voda, sufinanciranja modernizacije (asfaltiranja) nerazvrstanih cesta i obvezu povrata primljene stipendije. Vijećnici su na sjednici donijeli Plan djelovanja Grada Lepoglave u području prirodnih nepogoda za 2022. godinu, a na znanje im je dano Rješenje o imenovanju članova u Upravno vijeće Dječjeg vrtića Lepoglava. Grad Lepoglava, kao osnivač, u Upravno je vijeće imenovao Marinu Sambol, Ivana Loparića i Nikolinu Vrtar.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Portugal će biti zemlja partner na Varaždinskim baroknim večerima

  Veleposlanica Portugalske Republike u Republici Hrvatskoj Nj. E. Maria Paula Vieira Leal Da Silva posjetila je  Grad Varaždin. U Gradskoj vijećnici primio ju je gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj. Protokolarnom susretu i radnom sastanku nazočili su također Maria José Homem, lektorica portugalskog i zadužena za kulturu u veleposlanstvu, te Davor Bobić, ravnatelj Varaždinskih baroknih večeri i Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin. Na zajedničkoj konferenciji za novinare objavljeno […]

  today16/04/2024 4

  0%