play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Kupnjom sarme prikupljeno 6.725 kuna za djecu oboljelu od malignih i drugih teških bolesti

Zahvaljujući još jednoj donatorskoj akciji Zaklade „Vita“ koja pomaže djeci oboljeloj od malignih i drugih teških bolesti, održanoj u atriju Županijske palače, prikupljeno je 6.725 kuna. Tako su i ovoga puta, građani Varaždinske županije pokazali svoje dobro srce podržavši donatorsku akciju kupnjom sarme spremljene od varaždinskog zelja. Akciju su podržali župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, njegova zamjenica Silvija Zagorec te županijski pročelnici. Prema riječima Upraviteljice Zaklade Jadranke Bahlen, riječ je o petoj akciji koju je Zaklada „Vita „ organizirala ove godine s ciljem pomoći djeci oboljeloj od malignih i drugih teških bolesti, kao i njihovim roditeljima. „Današnja akcija posebno nam je draga jer ju održavamo u ovo predblagdansko vrijeme, kada svi očekujemo radost Božić. No, nažalost ima i one djece koja radost Božića možda i neće toliko osjetiti zbog svoje bolesti. Ovaj tjedan održana je i sjednica Upravnog odbora Zaklade na koju su pristigle 24 zamolbe za pomoć teško oboljeloj djeci. Naša srca bila su velika jer smo mogli pomoći svakome, te smo, ovisno o bolesti i financijskoj situaciji roditelja, dodijelili po 5.000 kuna, odnosno 3.000 kuna potpore za sufinanciranje nabave lijekova, dijela troškova dugotrajnog bolničkog liječenja, pregleda, medicinskih zahvata, putnih troškova i troškova boravka izvan mjesta stanovanja samog djeteta ili pratitelja. Ujedno, htjela bih istaknuti kako nam u našim akcijama pomaže i Varaždinska županija koja je ove godine za naše djelovanje povećala sredstva s 20.000 na 50.000 kuna.” – izjavila je između ostalog upraviteljica Zaklade Jadranka Bahlen najavivši sljedeću humanitarnu akciju, ovog puta u vidu predstave Kerekesh teatra u veljači iduće godine.

I ovog puta varaždinsko zelje, i meso donirala je Marija Cafuk, čuvarica sjemena varaždinskog zelja. „Za ovu prigodu napravili smo 600 sarmi, za što je utrošeno 50 kilograma varaždinskog zelja, isto toliko junećeg i svinjskog mesa te četiri kilograma riže. Svake godine mi je posebno zadovoljstvo uključiti se u ovakve humanitarne akcije jer ništa vas toliko ne može ispuniti kada znate da pomažete djeci oboljeloj od malignih bolesti, njihovim roditeljima koji ponekad nemaju sredstava da tu djecu dopreme i do Zagreba” – rekla je Marija Cafuk.

Sarmu su ovog puta spremali kuhari Hotela Turist, a cijela akcija bila je obogaćena glazbenim programom kojeg su izvele članice zbora umirovljenika. Radu Zaklade može se pomoći donacijom uplatom na račun Zagrebačke banke IBAN: HR6123600001102917499, model: HR00, poziv na broj: OIB uplatitelja, opis plaćanja: donacija za pomoć bolesnoj djeci. Više informacija o funkcioniranju i radu Zaklade dostupno je na internetskim stranicama www.zaklada-vita.hr. Za sva dodatna pojašnjenja zainteresirani se mogu javiti na broj telefon 042/390-595 ili e-mailom na vita@vzz.hr.

 

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  U Novom Marofu zadnji dan u godini provedite aktivno i uz odličnu zabavu

  Zadnji dan u godini u Novom Marofu možete provesti uz odličnu zabavu. Već ujutro u 7 sati možete krenuti u Šetnju Rabuzinovim bregima. Ruta duga 13 km uz planinarskog vodiča vodi vas od Novog Marofa preko Grebengrada do Zavjetnog križa u Madžarevu s kojeg možete uživati u pogledu na Rabuzinove brege, opustiti se uz prigodne okrjepe i nastaviti do Novog Marofa gdje ćete u odličnoj atmosferi dočekati Novu godinu, već […]

  today28/12/2022 40

  0%