play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Kreacije učenika i obrtnika oduševile na drugoj reviji „Čarobne ruke“

Večernje, ekstravagantne i koktel-haljine, kreacije od trapera i čipke, ženske i muške frizure, make up, originalne torbe i cvjetne instalacije oduševile su u nedjelju na drugoj po redu reviji „Čarobne ruke“ u hotelu Turist u Varaždinu. Više od 120 učenika i obrtnika je svoje vještine i kreativnost pokazalo na modelima ili su osobno prošetali pistom na jedinstvenoj manifestaciji u organizaciji Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin.

Sudjelovali su budući frizeri, kozmetičari, modni dizajneri, modni tehničari i galanteristi, učenici Srednje strukovne škole Varaždin, te budući cvjećari iz Srednje škole Arboretum Opeka Marčan, a uz njih obrtnici – frizeri, kozmetičari i dizajneri odjeće, torbi i nakita. Budući medijski tehničari i grafičari Elektrostrojarske škole Varaždin su pak bili podrška, izradili su pozivnice i kratki film te su vodili program, dok su se za plesni dio programa pobrinuli članovi Plesnog kluba Takt.

Podršku događanju dala je zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec.

– Danas smo imali priliku vidjeti buduće obrtnike, naše učenike koji su pokazali da su svestrani, kreativni, ambiciozni, neustrašivi i da razmišljaju izvan okvira. Mi smo tu da im pomognemo da imaju što kvalitetnije obrazovanje i da sa završetkom školovanja budu konkurentni na tržištu rada. Varaždinska županija vodi iznimnu brigu o obrazovanju, o čemu svjedoči naših 14 centara izvrsnosti iz znanja i pet strukovnih centara izvrsnosti, kao i dva regionalna centra kompetentnosti. Posebno nas veseli da se 75 posto učenika školuje za strukovna zanimanja, a interes za ta zanimanja iz godine u godinu raste. Zahvaljujem organizatorima ovog lijepog događanja, vama obrtnicima koji svoj dar nesebično dijelite s nama, a ujedno čuvate tradiciju – istaknula je Silvija Zagorec.

– Siguran sam da će današnji sudionici pokazati svu kreativnost, da će ih ovo događanje još više motivirati za stjecanje novih znanja i vještina – rekao je u uvodnom obraćanju potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Dražen Jagić.

„Čarobne ruke“ je osmislila Lidija Pintarić, predsjednica Sekcije frizera i ostalih djelatnosti za uljepšavanje Grada Varaždina i Varaždinske županije.

– Inicirala sam ovu manifestaciju s ciljem da, uz obrtnike, uključimo i učenike srednjih škola te njihove mentore. Jako puno mladih se u zadnje vrijeme odlučuje za obrtnička zanimanja. Željeli smo ih potaknuti da pokažu što znaju, da im damo vjetar u leđa, da steknu samopouzdanje te da u konačnici da ostanu u zanimanjima koja su izabrali – rekla je Lidija Pintarić.

– Ovo događanje je rezultat zajedničkog rada škola i mentora s obrtnicima, a pod okriljem Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin. Udruženje zastupa deset općina i Grad Varaždin, a riječ je o 2.132 obrtnika koji trenutno posluju na ovom području. To nije mali broj, puno je obrta različitih vrsta, a ova manifestacija je jedan od načina na koji samo Udruženje okuplja svoje buduće članove – rekao je predsjednik Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin Vladimir Bais.

Nove ideje i novu snagu dali su ljudi koji su prije godinu i pol ušli u komorski sustav Varaždinske županije, napomenuo je predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Igor Šoković. – Jedna od tih ideja bila je upravo ova manifestacija „Čarobne ruke“ koja se održava da bi se prezentirala obrtnička zanimanja, ali i zanimanje mentora koji vode svoje učenike. Važnu ulogu imaju i ravnatelji te profesori škola. Manifestacija je jako dobra, ljestvica je visoko postavljena i nadam se da će postati tradicionalan događaj – rekao je Šoković.

Na kraju revije su Vladimir Bais i Lidija Pintarić svim sudionicima uručili zahvalnice.

 

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Politika

  Održana je 15. sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije

  Varaždinska županija je prošlu godinu završila s viškom prihoda od 8,6 milijuna eura, a višak prihoda je prvi put nakon niza godina ostvarilo i svih šest zdravstvenih ustanova, istaknuto je danas na 15. sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije, na kojoj su županijski vijećnici jednoglasno donijeli odluku o dobitnicima javnih priznanja u 2024. godini. Nagrada za životno djelo Varaždinske županije u 2024. godini je posthumno dodijeljena Petri Horvat, stradaloj u prometnoj […]

  today12/06/2024 3

  0%