play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Korisnicima projekta ”Zaželi” i Socijalnog programa podijeljeni prehrambeni i higijenski paketi

Tijekom razdoblja provođenja projekta Zaželi – aktivne u zajednici kroz koji pomoć i podršku prima 60 korisnika starijih i nemoćnih osoba koje žive same ili nemaju zakonskih obveznika uzdržavanja ili isti nisu u mogućnosti iz raznih razloga posjećivati ih i brinuti o njihovim svakodnevnim potrebama, uručeno je od početka provođenja projekta 15. veljače do danas, 126 komada higijenskih paketa od 540 koliko će ih biti uručeno do kraja projekta. Higijenski paketi kupljeni su iz sredstva Projekta kao odobren prihvatljiv trošak projekta.

Nažalost, bezbroj je novih, novonastalih troškova koji nisu bili prihvatljivi troškovi projekta, te je GDCK Ivanec vezano uz projekt u stalnoj suradnji sa jedinicama lokalne samouprave, gradom Ivanec i općinom Maruševec koji osiguravaju pokrivanje novih potrebnih resursa za kvalitetno provođenje projekta (npr. bicikla za gerontodomaćicu od strane Općine Maruševec) ili pak beskontaktnih toplomjera i zaštitne odjeće što će osigurati Grad Ivanec. Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju važno je spomenuti kako gerontodomaćice rade prema uputama HZJZ za pružanje izvaninstitucijskih socijalnih usluga u sustavu socijalne skrbi. Tijekom razdoblja od 15. veljače do danas pruženo je 1456 različitih usluga (od kućanskih, usluga oko kuće, osobne higijene, do prijevoza korisnika liječniku ili na specijalističke preglede u bolnicu Varaždin). Gerontodomaćice kažu kako korisnici najviše trebaju usluge čišćenja stambenog prostora, razgovora/druženja, odlazaka u dućan i u ljekarnu. Brojni kilometri učinjeni su od naših gerontodomaćica u ovo kratko vrijeme, više od 3000 kilometara. Prosječna životna dob korisnika uključenih u Projekt su 72 godine života, a trenutno je projektom obuhvaćeno 60 korisnika, 18 s područja općine Maruševec i 42 korisnika s područja grada Ivanca. Projekt u financiran u iznosu od 644.235,00 kuna bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Projekt provode GDCK Ivanec i partneri Centar za socijalnu skrb Ivanec, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Grad Ivanec i Općina Maruševec, u razdoblju od 05. siječnja 2021. do 05. ožujka 2022. godine.

Ukoliko želite više informacija za svoje starije članove domaćinstva, ili same starije građane, a koji imaju prebivalište na području Grada Ivanca ili Općine Maruševec, pratite službene web stranice GDCK Ivanec, Facebook stranicu ili nazovite na 781-534 ili 099 239 56 93. Također, na javnim mjestima i kod svih partnera u Projektu dostupni su letci i plakati o Projektu.

U okviru Socijalnog programa GDCK Ivanec za 131 obitelj sa 264 člana i 74 djece do 15-te godine starosti, uručeno je povodom uskrsnih blagdana 152 prehrambena i 78 higijenskih paketa, u ukupnoj vrijednosti 26.225,18 kuna. Paketi su većim dijelom kupljeni iz vlastitih sredstava, a dio je donacija. GDCK Ivanec redovito, svaka 3 mjeseca, uručuje prehrambene pakete korisnicima Socijalnog programa za čitavo područje svog djelovanja: Ivanec, Lepoglava, Bednja, Donja Voća, Klenovnik i Maruševec. Podjelom su obuhvaćene osobe starije od 65 godina života, korisnici zajamčene minimalne naknade i obitelji sukladno diskrecijskoj ocjeni stručnih djelatnika, a koje nisu primile paket hrane zadnja 3 mjeseca. Poseban naglasak Socijalnog programa su obitelji s djecom, tako obitelji s troje i više djece, samohrane/jedno roditeljske obitelji ili roditelji njegovatelji primaju poseban dječji prehrambeni paket sastavljen od namirnica namijenjenih prvenstveno za djecu. U podjeli uskrsnih paketa sudjelovali su uz djelatnike GDCK Ivanec i volonteri.

Iz GDCK-a Ivanec skreću pozornost kako donacija građana ili pravnih osoba nema dovoljno za potrebe korisnika, osobito nedostaju donacije građana u vidu hrane, pa se pozivaju građani na donaciju prehrambenih namirnica za korisnike Socijalnog programa, koje se primaju svakog radnog dana od 7 do 15 sati. Donirati se može sol, brašno, ulje, šećer, riža, tjestenina, juha u vrećici, te riblje i mesne konzerve.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  U Osnovnoj školi Tužno otvorena prva Google učionica u Hrvatskoj

    U Osnovnoj školi Tužno danas je svečano otvorena prva Google učionica u Hrvatskoj. Uređena je i opremljena u sklopu projekta Google referentne škole, a riječ je o globalnom standardu u obrazovanju iz područja računalstva i informatike. Varaždinska županija je kao osnivač škole izdvojila gotovo 80.000 eura za uređenje nove informatičke učionice, 58 računala, potrebne licence i drugo. - Unutar mjesec dana smo u tri navrata bili prvi u Hrvatskoj. […]

  today15/04/2024 6

  0%