play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Korak bliže izgradnji novog dječjeg vrtića u Varaždinskim Toplicama

Grad Varaždinske Toplice među onim je gradovima koji ulažu velike napore, ali i značajna sredstva, kako bi svojim stanovnicima omogućio što bolje uvjete za život, te zadržao mlade obitelji na svom području. Upravo stoga, pokrenut je jedan od najznačajnijih projekata na području Varaždinskih Toplica, izgradnja novog objekta Dječjeg vrtića „Tratinčica”, a nakon što je Ministarstvo znanosti i obrazovanja Gradu dodijelilo najveći iznos potpore u visini od 1,1 milijun bespovratnih eura, u ponedjeljak je potpisan ugovor za izradu projektne dokumentacije.

 

Ugovor vrijedan 32.150 eura s PDV-om potpisali su gradonačelnica Dragica Ratković i direktor tvrtke Aris d.o.o. Ivan Vindiš.

 

– Danas je veliki dan za naš grad. Imamo doista veliku potrebu za dječjim vrtićem, a sada smo potpisali ugovor za projektnu dokumentaciju, znači do građevinske dozvole, za izgradnju novog dječjeg vrtića u Smart kvartu. Izradu projektne dokumentacije financirat ćemo našim proračunskim sredstvima. Ne treba, vjerujem, posebno naglašavati koliko je ovaj projekt značajan, a njime još jednom dokazujemo da su nam djeca i mladi u fokusu – kazala je gradonačelnica Ratković.

 

Dodala je da će se izgradnjom novog dječjeg vrtića osigurati uvjeti za ugodan boravak djece u vrtiću te kvalitetno učenje i obrazovanje.

 

Ivan Vindiš izrazio je zadovoljstvo potpisanim ugovorom.

 

– Dobili smo projektiranje, izradu glavnog projekta, građevinsku dozvolu, uključivu svu dokumentaciju za dječji vrtić u Varaždinskim Toplicama. Činjenica je da je to veliki projekt i drago nam je te jedva čekamo da to odradimo na vaše i naše zadovoljstvo – istaknuo je Vindiš.

 

Kada bude izgrađen, u novi će se dječji vrtić moći smjestiti 200 mališana.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Sjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije

  Inicijative građane vezane uz izgradnju podvožnjaka, odnosno turbo-rotora na području Grada Varaždina te aktivnosti i inicijative vezane uz početak nove školske godine, dio su tema o kojima su danas raspravljali članovi Savjeta za sigurnost prometa na cestama Varaždinske županije. Rasprava na desetoj sjednici Savjeta održanoj u Županijskoj palači bila je konstruktivna i sadržajna, napomenuo je predsjednik Savjeta dr. sc. Zvonimir Sabati. S obzirom da smo primili inicijative građana, uvrstili smo […]

  today24/07/2024 8

  0%