play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Korak bliže izgradnji novog dječjeg vrtića u Varaždinskim Toplicama

Grad Varaždinske Toplice među onim je gradovima koji ulažu velike napore, ali i značajna sredstva, kako bi svojim stanovnicima omogućio što bolje uvjete za život, te zadržao mlade obitelji na svom području. Upravo stoga, pokrenut je jedan od najznačajnijih projekata na području Varaždinskih Toplica, izgradnja novog objekta Dječjeg vrtića „Tratinčica”, a nakon što je Ministarstvo znanosti i obrazovanja Gradu dodijelilo najveći iznos potpore u visini od 1,1 milijun bespovratnih eura, u ponedjeljak je potpisan ugovor za izradu projektne dokumentacije.

 

Ugovor vrijedan 32.150 eura s PDV-om potpisali su gradonačelnica Dragica Ratković i direktor tvrtke Aris d.o.o. Ivan Vindiš.

 

– Danas je veliki dan za naš grad. Imamo doista veliku potrebu za dječjim vrtićem, a sada smo potpisali ugovor za projektnu dokumentaciju, znači do građevinske dozvole, za izgradnju novog dječjeg vrtića u Smart kvartu. Izradu projektne dokumentacije financirat ćemo našim proračunskim sredstvima. Ne treba, vjerujem, posebno naglašavati koliko je ovaj projekt značajan, a njime još jednom dokazujemo da su nam djeca i mladi u fokusu – kazala je gradonačelnica Ratković.

 

Dodala je da će se izgradnjom novog dječjeg vrtića osigurati uvjeti za ugodan boravak djece u vrtiću te kvalitetno učenje i obrazovanje.

 

Ivan Vindiš izrazio je zadovoljstvo potpisanim ugovorom.

 

– Dobili smo projektiranje, izradu glavnog projekta, građevinsku dozvolu, uključivu svu dokumentaciju za dječji vrtić u Varaždinskim Toplicama. Činjenica je da je to veliki projekt i drago nam je te jedva čekamo da to odradimo na vaše i naše zadovoljstvo – istaknuo je Vindiš.

 

Kada bude izgrađen, u novi će se dječji vrtić moći smjestiti 200 mališana.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Dnevnim bolnicama do smanjenja lista čekanja i broja dana hospitalizacije

  Prema izračunu Europskog društva za internističku onkologiju broj bolesnika s malignom bolesti će se do 2040. godine udvostručiti. Da već sada svjedočimo tom povećanju govori broj prijema kroz dnevnu bolnicu. I dok je 2015. godine u Općoj bolnici Varaždin u dnevnoj bolnici (opće internističke + imunologije, onkologije i hematologije) broj prijema bio 2.674, samo ove godine broj prijema iznosi 12.522. Stoga je od iznimne važnosti bilo ostvariti kvalitetnu zdravstvenu skrb […]

  today27/11/2023 5

  0%