play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Konstituiran Savjet mladih Grada Novog Marofa

Mladi će Novomarofčani kroz uključivanje u Savjet mladih Grada Novog Marofa biti još aktivniji u političkom, javnom i društvenom životu Grada, naglašeno je to na konstituirajućoj sjednici Savjeta mladih.

Naime, nakon što je u veljači ove godine raspisan javni poziv za članove Savjeta i njihove zamjenike te ih je Gradsko vijeće i izabralo, u četvrtak je konstituiran Savjet gdje je odlučeno da će ga naredne tri godine voditi Rafael Koren koji ističe kako će se u svom djelovanju prije svega voditi načelom ‘djela, a ne riječi’. „Ciljevi na čijem ćemo ostvarenju raditi u narednim godinama definitivno su digitalizacija i stavljanje mladih na prvo mjesto. Promovirat ćemo STEM te ćemo, usko surađujući s našim gradonačelnikom i Gradskim vijećem, raditi na politikama za mlade, brinuti o održivom gospodarstvu i zaštiti prirode i kulture na području Grada Novog Marofa” – najavio je Koren, inače student Pravnog fakulteta.

Naglasio je kako mladi nisu apolitični, već željni promjene. „U onom trenutku kada ćemo, zajedno s gradonačelnikom i Gradskim vijećem, predstaviti naše ideje i početi raditi na našim planovima, mladi će to sigurno prepoznati i krenuti zajedno s nama raditi na stvaranju još boljih uvjeta za našu generaciju” – zaključio je.

Uz predsjednika Savjeta Korena i njegovu zamjenicu Valentinu Meštrić, za politike za mlade i njihov bolji položaj zalagat će se i Margareta Bancek, Alen Sabolić, Lucija Pisačić, Matija Bosilj i Elena Sabolek.

Konstituirajućoj sjednici prisustvovao je i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač koji je čestitao novoizabranim članovima, predsjedniku i njegovoj zamjenici poželjevši im sreću u radu. „Grad Novi Marof zna da mladi nisu budućnost nego sadašnjost i nastoji ih što više uključiti u donošenje odluka. Upravo zbog toga, Savjet mladih izuzetno je važno tijelo koje će svojim radom i zalaganjem za svoje vršnjake Gradu predlagati politike za mlade i uključivati ih u društveni, javni i politički život. Zahvaljujući njihovim prijedlozima, bit ćemo upoznati s potrebama i mišljenjima mladih i moći ćemo još kvalitetnije raditi za njih i njihovu dobrobit” – rekao je čelni čovjek Grada Novog Marofa.

Dodao je kako vjeruje da će se dobra suradnja između Grada i Savjeta nastaviti i u budućnosti što će sasvim sigurno doprinijeti još boljem položaju mladih u Novom Marofu i stvaranju kvalitetnijih uvjeta za njihov život.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  I ovogodišnji podnevni doček Nove godine oduševio!

  Novomarofčani su, već tradicionalno, i ovoga puta Novu godinu dočekali u podne, na vanjskoj pozornici Kulturnog centra „Ivan Rabuzin”, u organizaciji Turističke zajednice Grada Novog Marofa. Da je doček Nove godine u podne pun pogodak u Novom Marofu, pokazuje i broj građana koji se svake godine okuplja kod Kulturnog centra.   Inače, za one koji su svoj zadnji dan u godini željeli provesti malo aktivnije, organizirane su bile Šetnja Rabuzinovim […]

  today31/12/2023 90

  0%