play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Kolona sjećanja na žrtvu Vukovara u Varaždinu

U Vukovarskoj ulici u Varaždinu, formiranjem i tihom, dostojanstvenom hodnjom kolone sjećanja, paljenjem svijeća i molitvom u petak, 18. studenoga 2022. obilježen je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Uz brojne građane u ime Grada Varaždina svijeću je u Vukovarskoj ulici upalila Gordana Marsenić, potpredsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina, a u ime Varaždinske županije župan Anđelko Stričak.

Dostojanstvenu svečanost „Kolonu Sjećanja na žrtvu Vukovara 1991-godine“ kojoj se odazvalo mnoštvo građana Varaždina organizirali su Udruga Dragovoljaca i Veterana Domovinskog rata RH Podružnica Varaždinske županije.

Predsjednik Udruge Branko Družinić zahvalio se uzvanicima, predstavnicima braniteljskih udruga i građanima na dolasku te je u kraćem obraćanju istaknuo: „Branitelji Varaždinske županije nas 600 branili smo grad heroj, grad Vukovar, 119 branitelja je zarobljeno i odvedeno u srpske koncentracijske logore, a 21 branitelj položio je život na oltar domovine.

Nakon prigodnih riječi, molitvu za poginule poveo je Leonardo Šardi, župnik župe sv. Josipa, a nakon Kolone sjećanja održana je i sveta misa u crkvi sv. Josipa na Banfici.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Razno

  U Varaždinu održan spektakl Fly over iznad Rimac Nevere

  U sklopu Ljeta u Varaždinu, u subotu 11.lipnja 2022. Grad Varaždin u sklopu trodnevnog automobilskog spektakla koji je okupio vlasnike brzih i skupocjenih automobila iz čak 16 europskih zemalja na Varaždinskom aerodromu uz utrke automobila (drag race), air show, i spuštanje padobrana, održan je i poseban , dosad neviđeni spektakl u kojemu se iskusni Red Bull-ov akrobatski pilot Peter Podlunšek, u sportskom avionu na visini od tek nekoliko metara utrkivao […]

  today13/06/2022 31

  0%