play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Koje su najvažnije teme nadolazeće 13. sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždina

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan u ponedjeljak su najavili nadolazeću 13. sjednicu Gradskog vijeća koja će održati 30. studenog s početkom u 9 sati.

Sjednica na kojoj će se odlučivati o gradskom proračunu imat će 40 točaka dnevnog reda. Potrebno je donijeti odluku i o dobitnicima javnih priznanja Grada Varaždina koja se uručuju na svečanoj sjednici Gradskog vijeća. Također, mijenjat će se Statut Grada Varaždina i Poslovnik o radu Gradskog vijeća.

Predsjednica Zdravka Grđan, kao jednu od najvažnijih točaka dnevnog reda istaknula je Prijedlog Odluke o kreditnom zaduženju Grada Varaždina za financiranje projekta Sanacija zatvorenog odlagališta neopasnog otpada u Gospodarskoj zoni Brezje. Gradsko vijeće odlučivat će i o Prijedlogu Odluke o kreditnom zaduženju Grada Varaždina za financiranje projekta Modernizacija javne rasvjete.

Gradski vijećnici razmotrit će Prijedlog priznavanja pozajmice Tehnološkom parku kao ulaganje Grada Varaždina u vlastitu imovinu, a raspravljat će se i o financiranju programa i projekata koje provode udruge s područja Grada te donijeti važne odluke iz sustava civilne zaštite.

Na sjednici će se naći i prijedlozi odluka o novom komunalnom redu, o javnom redu i miru kao i o obavljanju ugostiteljske djelatnosti na području Grada Varaždina koje će doprinijeti da se uvede red i potrebne sankcije. „Ovih 40 točaka dokaz su da se zaista puno toga pripremilo i napravilo, a puno točaka, kao i proračun, vezani su s krajem proračunske godine. Odluku o javim priznanjima važno je sada donijeti jer javna priznanja dodjeljujemo na svečanoj sjednici koja nam se bliži. Moramo uskladiti Statut i Poslovnik s važećim izmjenama koje je donio Hrvatski sabor. Važno je da donesemo rebalans proračuna kako bi uskladiti prihode i rashode, a naravno tu je i prijedlog proračuna za sljedeću godinu.“ – najavio je gradonačelnik Neven Bosilj. Dodao je kako očekuje da će gradski vijećnici pokazati odgovornost i prihvatiti proračun za iduću godinu težak 82 milijuna eura. „Proračun je i razvojni i infrastrukturni i socijalni i predviđa, prije svega, rješenje bala. U srijedu je otvaranje ponuda za zbrinjavanje bala i mi smo došli do kraja mukotrpnog procesa na kojem smo radili po striktnim napucima svih državnih institucija. Bili smo opstruirani, ali došli smo do toga da izglasavanjem ovog proračuna riješimo ovo ruglo u našem gradu.“ – napominje gradonačelnik.

Naglasio je kako nije osoba koja kupuje vijećnike i pregovara na taj način: „A nisam ni savitljiv poput vrbe, da bih pristajao na razne ucjene. Gradski vijećnici dobili su proračun i amandmanima mogu mijenjati ako nešto žele. Ako su amandmani prihvatljivi, ja ću ih prihvatiti, kao i prošle godine. No, ne želim se baviti nikakvom političkom trgovinom.“ – kazao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Varaždinske Toplice obukle novo, proljetno ruho – građani i turisti na svakom će koraku uživati u cvjetnom šarenilu

  Kako bi privukao još veći broj gostiju i bio mjesto ugodno za život, Grad Varaždinske Toplice svake godine pridaje veliku pažnju uređenju svojih ulica i trgova te sadnji novih cvjetnih gredica kojih je iz godine u godinu sve više. "Bitno nam je da Grad Varaždinske Toplice, kao grad koji se sve više pozicionira kao biser kontinentalnog turizma, bude uređen tijekom cijele godine. Njegovo će proljetno ruho sasvim sigurno izmamiti mnoge […]

  today03/04/2023 190

  0%