play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Kod križa u Novom Marofu odana počast preminulim građanima i poginulim braniteljima

Uoči blagdana Svih svetih, kod križa u Novom Marofu delegacija Grada i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata u ponedjeljak su odali počast svim svojim preminulim sugrađanima, kao i poginulim braniteljima koji su u obrani Republike Hrvatske izgubili svoje živote.

Gradonačelnik Siniša Jenkač naglasio je kako je blagdan Svih svetih prilika da se prisjete svih preminulih Novomarofčana i Novomarofčanki koji su tijekom svog života doprinosili razvoju Grada, a posebno hrvatskih branitelja koji su na oltar domovine položili svoje živote. „Na blagdan Svih svetih tradicionalno se prisjećamo svih svojih preminulih sugrađana i svojih najmilijih koji više nisu s nama, a posebno branitelja koji su doprinijeli obrani i stvaranju samostalne i neovisne Republike Hrvatske. Njima smo vječno zahvalni” – rekao je gradonačelnik Jenkač najavivši i skoro obilježavanje Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i sjećanja na žrtvu Vukovara i Škarbnje.

Naime, Grad Novi Marof obilježava sve važne datume u hrvatskoj povijesti, pa će se tako zajedno s građanima i udrugama branitelja 17. studenog prisjetiti svih žrtava Domovinskog rata te pada grada heroja. Obilježavanje će započeti u 17 sati kod križa u Novom Marofu gdje će se polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prisjetiti svih hrvatskih branitelja te svetom misom, nakon čega će u Kulturnom centru Ivan Rabuzin s početkom u 19 sati biti prikazan film „Šesti autobus”. „Prisjetit ćemo se svih onih čiji su posmrtni ostaci ostali u Vukovaru, a posebno onih koji nikada nisu pronađeni. Time doprinosimo da nijedna žrtva ne bude zaboravljena, ali i čuvamo istinu o Domovinskom ratu. Ako pustimo druge da pišu povijest, lako ju je iskriviti” – poručio je Jenkač zahvalivši svima koji se uključuju u ove aktivnosti.

     

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Knjiga “Hommage à Rabuzin” povodom stote obljetnice rođenja najvećeg slikara Novog Marofa

  Novi Marof tijekom cijele godine obilježava 100. obljetnicu rođenja Ivana Rabuzina, a u petak je u velikoj dvorani Kulturnog centra koji nosi njegovo ime predstavljena knjiga "Hommage à Rabuzin". „Rabuzinovim danima čuvamo sjećanje na velikog slikara i promoviramo njegovu umjetnost. Sada smo financirali tiskanje knjige, uz autore koji su to učinili besplatno, da bi i na ovaj način sačuvali sjećanje na Rabuzina, promovirali umjetnost jednog od najznačajnijih umjetnika čitave Hrvatske. […]

  today12/07/2021 121

  0%