play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
  • cover play_arrow

    Radio Megaton Radio Megaton..

Književna nagrada “Katarina Patačić” pripala Đurđi Vukelić Rožić

Varaždinsko književno društvo i Ogranak Matice hrvatske u Varaždinu utemeljili su književnu nagradu “Katarina Patačić” za najbolju samostalnu knjigu na kajkavskom jeziku objavljenu u prethodnoj godini u Republici Hrvatskoj. Na natječaj su se ove godine sa svojim knjigama javile samo spisateljice i to: Natalija Bajer s knjigom “Ljubičin tjeden”, Zdenka Čavić sa zbirkom “Zaprpreni kaj”, Đurđa Lovrenčić s knjigom “Lampušek”, Ljubica Ribić s knjigom “Ferdamano zavuzlane rieči” i Đurđa Vukelić Rožić s knjigom “Ifkica, moja lepa tratinčnica”. Kronološki prikaz dodjele nagrada dala je prof. Ružica Marušić -Vasilić. Povjerenstvo u sastavu: Ernest Fišer, Barica Pahić Grobenski i Tugomir Orak odlučilo je da se književna nagrada ove godine dodijeli Đurđi Vukelić Rožić za knjigu „Ifkica, moja lepa tratinčica“.

Knjigu čini zbir priča i doživljaja glavnih likova Ifkice i njezinog životnog pratitelja Jožeka. Kroz njihove dogodovštine doznaje se kako se donedavno živjelo na selu, kakvi su običaji, vjerovanja, zablude, ali i domaći kulinarski recepti. Književna nagrada „Katarina Patačić“ dodijeljena je u četvrtak u varaždinskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici “Metel Ožegović” u okviru obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige.

 

 

Nove vijesti

  • PLAYLISTA
  • Regija

    Učenici Gospodarske škole pokazali kako pripremiti tradicionalna jela, ali i vege sarmu

    Već deseti put zaredom u Gospodarskoj školi Varaždin održano je događanje pod nazivom „Bez zelja nema veselja“, na kojem su učenici zajedno sa svojim mentorima pripremili i prezentirali različita jela od Varaždinskog zelja, Varaždinskog bučinog ulja, heljde i drugih zaštićenih proizvoda Varaždinske županije.   - Ovo je naše najtradicionalnije jelo, sarma, a napravili smo i moderniju verziju, vegetarijansku sarmu s keljom, sirom i ječmenom kašom u umaku od rajčice. Imamo […]

    today23/03/2024 65

    0%