play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Klub vijećnika SDP-a i HSS-a protiv kreditnog zaduživanja Općine Trnovec Bartolovečki

Nakon sjednice Općinskog Vijeća Općine Trnovec Bartolovečki priopćenjem se oglasio klub vijećnika SDP-a i HSS-a kojeg prenosimo u cjelosti:

“Općinska načelnica Općine Trnovec Bartolovečki raspolaže ostavljenim viškom proračunskih sredstava iz 2020. i 2021. godine u ukupnom iznosu od 8.352.515,70 kuna, a Projekcijom Proračuna Općine Trnovec Bartolovečki za 2023. godinu predlaže  kreditno zaduženje u iznosu od 11.000.000,00 kuna stoga Klub vijećnika SDP-a i HSS-a predlaže da se isključi kreditno zaduživanje s obzirom na raspoloživa sredstva viška iz prethodnih godina i nerealno planiranje izrade projektne dokumentacije budući da nije u skladu sa raspoloživim proračunskim sredstvima.

Klub vijećnika SDP-a i HSS Općinskog vijeća Općine Trnovec Bartolovečki podnio je amandmane na konačni prijedlog Proračuna za 2022. godinu općinske načelnice o kojima se raspravljalo na današnjoj sjednici Općinskog vijeća,  a  odnose se na:

 

 1. uključivanje novog kapitalnog projekta: Izgradnja nove prometnice Mažuranićeva ulica u Trnovcu s planom u iznosu od 700.000,00 kuna smanjenjem rashoda projekta: Sanacija nelegalnih odlagališta smeća sa 1.500.000,00 za navedeni projekt za 600.000,00 kuna i smanjenjem za 100.000,00 kuna kod Kapitalnog projekta  Javna rasvjeta – Led rasvjeta

 

       2. uključivanje novog Programa: Sufinanciranje javnog prijevoza srednjoškolaca s planiranim

iznosom od 400.000,00 kuna smanjenjem rashoda projekta: Sanacija nelegalnih odlagališta

smeća sa 1.500.000,00  za navedeni projekt za 400.000,00 kuna

 

      3.     povećanje  rashoda za 550.000,00 kuna na stavci dodatna ulaganja na građevinskim objektima za:

– Društveni dom Štefanec u iznosu 150.000,00 kuna – unutarnje uređenje doma

– Društveni dom Žabnik u iznosu 100.000,00 kuna –unutarnje uređenje doma, sanitarnog čvora

   i centralnog grijanja

 -Uređenje objekta Poljanke Bartolovec u iznosu 300.000,00 kuna smanjenjem rashoda  na Javni

   rasvjeti– Led rasvjeta.  Povećanje rashoda za 550.000,00 kuna na stavci dodatna ulaganja na građevinskim objektima za:

– Društveni dom Štefanec u iznosu 150.000,00 kuna – unutarnje uređenje doma

– Društveni dom Žabnik u iznosu 100.000,00 kuna –unutarnje uređenje doma, sanitarnog čvora

i centralnog grijanja

-Uređenje objekta Poljanke Bartolovec u iznosu 300.000,00 kuna smanjenjem rashoda  na Javni

rasvjeti– Led rasvjeta.

 

 1. uključivanjem novog projekta: Obilježavanje dana mjesnog odbora i drugih blagdana s planiranim iznosom od 250.000,00 kuna s stavkama za navedenu namjenu u jednakom iznosu po mjesnim odborima (Trnovec I, Trnovec II, Bartolovec, Žabnik,Štefanec,  Šemovec i Zamlaka), a isključenjem stavke za izradu projektne dokumentacije pod nazivom: Dnevni boravak za starije i nemoćne.

Klub vijećnika SDP-a i HSS-a predložio je amandmane  u svrhu povećanja komunalnog standarda na području Općine (izgradnju neasfaltirane Mažuranićeve ulice) te uvođenja nove mjere  dodjelom pomoći srednjoškolcima putem sufinanciranja javnog prijevoza u iznosu od 100,00 kuna svakom učeniku polazniku srednje škole, a što iznosi godišnje 400.000,00 kuna.

Predlaganje smanjenja rashoda na led-rasvjeti temelji se na stvarnim troškovima koji bi nastali zamjenom postojećih sa led lampama stoga nema potrebe planirati proračunska sredstva veća od potrebitih za pokriće stvarnih troškova, a  rasporedom tih sredstava za dodatno ulaganje u objekte društvene namjene osiguralo bi se ravnomjerno uređenje objekata društvene namjene u svim naseljima Općine.

Osvrt općinske načelnice na amandman vezano za planiranje sredstava u jednakom iznosu za potrebe Vijeća mjesnih odbora u svrhu njihova rada i obilježavanja dana mjesnih odbora i blagdana je ponižavajući za građane svih naselja Općine jer namjena istih sredstava nije određena za pijanke kao što je frapirano istaknula u medijima  općinska načelnica Verica Vitković.

S obzirom da općinska načelnica nije našla shodnim da surađuje s oporbom i prezentira planirane projekte vezano za projekt Dnevni boravak za starije i nemoćne nije poznato u kojem obliku bi se realizirao da li kroz osnivanje ustanove ili na koji  drugi način tako da se prvotno treba utvrditi da li Općina kao jedinica lokalne samouprave može realizirati ovaj projekt ili se samo radi o novom objektu pa bi trebalo preispitati mogućnost korištenja postojećih objekata s obzirom na njihovu neiskoristivost za tu namjenu.

Unatoč odbijanju općinske načelnice  predloženih amandmana na Proračun za 2022. godinu i Projekciju Proračuna za 2023.-2024. na današnjoj sjednici Općinskog vijeća od strane oporbe prihvaćeni su svi amandmani i Proračun Općine Trnovec Brtolovečki  donijet je  s uključenim amandmanima oporbe, izjavio je putem priopćenja predsjednik Kluba vijećnika SDP-a i HSS-a Željko Šprem.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Pobjednik talent showa „Max sucht den Superstar II“ Luka Kolenko iz Varaždina

  Više od 80 učenika srednjih škola iz šest hrvatskih županija oduševilo je svojim izvedbama u petak u Glazbenoj školi u Varaždinu, gdje je deveti put održan talent-show na njemačkom jeziku „Max sucht den Superstar II“. Organizatori su i ove godine bili Gospodarska škola Varaždin i udruga Ekult, a pokrovitelj Ministarstvo znanosti i obrazovanja. Na kreativnom natjecanju na njemačkom jeziku srednjoškolci su izveli čak 21 točku, od čega tri scenske, a […]

  today13/11/2023 64

  0%