play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Kerekesh Teatar traži pomoć u izgradnji kulturnog centra u Varaždinu

Varaždin je grad kulture, a nema centar za kulturu, kulturni centar, dom kulture ni adekvatne dvorane za izvedbene umjetnosti u kojima djeca i mladi svakodnevno mogu imati plesne, glazbene, likovne, dramske radionice i probe.

Kerekesh Teatar je najproduktivnije putujuće kazalište u Hrvatskoj i nema vlastiti izvedbeni prostor, a za svako izvođenje predstave u Varaždinu plaća najam tako da mi gostujemo u svojem gradu.

Zato su i odlučili pokrenuti crowdfunding kampanju „BUDITE UZ NAS, GRADIMO ZA VAS“ i zajedno s publikom i prijateljima izgraditi kulturni centar za sve generacije bez obzira na dob, struku ili interes, a svim vrtićima, školama i fakultetima na području grada Varaždina osigurati jedan dan godišnje besplatno korištenje glavne dvorane kulturnog centra i tako zauvijek.

Pravo građenja Gradu Varaždinu plaćaju godišnje 5.500,00 € i tako još 27 godina, a nakon toga kulturni centar će postat vlasništvo Grada Varaždina na korištenje vašoj djeci, vašim unucima i svima koji dolaze u Varaždin. Imaju pravomoćnu građevinsku dozvolu i uz vašu pomoć gradnja kulturnog centra počela bi u veljači 2024. godine, a službeno otvorenje planirano je za veljaču 2025. godine.

Cilj ove kampanje je 5.000.000 €, a investitori su spremni na dizanje bankovnog kredita ukoliko će trebati osigurati razliku za troškove izgradnje jer trenutno ne postoji ni jedan EU fond niti natječaj u najavi na koji bi se mogli javiti za izgradnju kulturnog centra, a već su dvije godine “bacili u vjetar” čekajući.

 

Kulturni centar imat će 450 sjedećih mjesta odnosno 1200 stajaćih mjesta u glavnoj dvorani, pozornicu od 80m2 i muške i ženske garderobe, 120 sjedećih mjesta sa stolovima u maloj dvorani, pozornicu od 16m2 te mušku i žensku garderobu, dvije plesne dvorane od 80m2, glazbeni studio i prostoriju za glazbene probe, studio za snimanje i fotografiranje, urede za stalne korisnike, ured za logopeda, ured za psihologa, dvije spavaće sobe za gostujuće izvođače, soba za sastanke, prostorije za kostime, blagovaonu, spremište, blagajnu za prodaju ulaznica, ugostiteljski prostor na ulazu, ljetnu scenu koja prima jednak broj ljudi kao glavna dvorana i pozornica od 49m2, ljetni bar i healty corner.

Ovim projektom Varaždin će dobiti multimedijalni centar u kojem će svakodnevno u vrhunskim uvjetima boraviti stotine djece i mladih, ali i posjetitelji svih generacija koji će uživati u plesnim, glazbenim, likovnim i dramskim programima, u nastupima poznatih izvođača i umjetnika, u kvalitetnim predavanjima te raznim festivalima i manifestacijama koje se već tradicionalno održavaju u Varaždinu, ali i novim projektima koji će obogatiti sadržaje i kulturu zajednice.”

Ukoliko želite donirati veći iznos od ponuđenih donacijskih paketa, slobodno kontaktirate Kerekesh Teatar na mail: kerekesh.teatar@gmail.com

“Bez vas nema nas, a nema ni kulturnog centra.

POMOZITE NAM I DONIRAJTE ZA KULTURNI CENTAR – Kerekesh Teatar”

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Uz Svjetski dan učitelja nagrađeni umirovljeni djelatnici škola i dječjih vrtića

  Smatram da sam odabrala zanimanje svog života jer učitelji i nastavnici mogu mijenjati svijet. Mi smo ti, koji uz roditelje, učenike pripremamo za život, što često i nije lako, ali svoj posao ne bih mijenjala – rekla je Ljerka Klarić, nastavnica savjetnica poljoprivredne skupine predmeta iz Srednje škole „Arboretum Opeka“ iz Marčana, a koja je nakon 41 godine radnog staža otišla u mirovinu. S njom se složila i pedagoginja u […]

  today04/10/2023 9

  0%