play_arrow

keyboard_arrow_right

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Kerekesh Teatar osvojio je čak dvije nagrade na kazališnom festivalu u Skopju

Varaždinski Kerekesh Teatar osvojio je čak dvije nagrade na međunarodnom kazališnom festivalu u Skopju. Nagrada za najbolju glumicu pripala je Ani Begić Tahiri, dok je nagrada za najboljeg glumca pripala Janu Kerekešu. Naime, predstava “Ja, trudnica” gostovala je 31. kolovoza u Sjevernoj Makedoniji u Skopju i predstavljala Hrvatsku na Balkanskom teatarskom festivalu nezavisnih scena – „Provokacija“.

Publika i žiri na festivalu gledali su predstave iz 5 zemalja i to: Bugarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Sjeverne Makedonije, a predstavu Kerekesh Teatra gledalo je u Skopju više od 300 ljudi koji su po završetku predstave glumce nagradili tako što su ustali na noge i pljeskali nekoliko minuta.

 

Festival je organiziralo nezavisno kazalište iz Skopja – Teatar Provokacija na čelu s poznatim glumcem Robertom Ristovom, članovi žirija bili su poznati kazališni umjetnici i djelatnici: Zvezdana Anđelovska, Blagoja Čorevski – Kore i Mirjana P. Ristov, a nagrade je dodijelio gradonačelnik Borce Georgievski.

Prilikom dodjele nagrada, Ana Begić Tahiri i Jan Kerekeš zahvalili su publici i žiriju na odličnim reakcijama i komentarima, te pohvalili organizatore festivala koji je bio na zaista zavidnoj razini.

 

Na kraju su glumci s organizatorima posjetili i Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Sjevernoj Makedoniji gdje ih je primila hrvatska veleposlanica Nives Tiganj kojoj su predstavili rad Kerekesh Teatra te im je nakon ugodnog razgovora čestitala na osvojenim nagradama.

„Veselimo se novim međunarodnim suradnjama i promociji hrvatske kazališne scene.“ – ističu iz Kerekesh Teatra.

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Poruka biskupa Radoša:”Jesmo li spremni za Božji dolazak, spremni za njegovo rođenje?”

  Uz blagdan Kristova rođenja, poruku je vjernicima uputio biskup Varaždinske biskupije Bože Radoš. Njegovu božićnu poruku prenosimo u nastavku:   Božićna poruka varaždinskog biskupa Bože Radoša 2021. godine   Braćo i sestre! Sretan vam Božić! Danas, na Božić, i kroz ove dane Božića, međusobno si čestitamo Božić, najčešće riječima: „Sretan Božić! Sretno ti porođenje Isusovo!“ On je svojim rođenjem uzeo tijelo od Blažene Djevice Marije i zauvijek se vezao s […]

  today25/12/2021 13