play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Kandidat HNS-a za načelnika Miro Koren: Nastavljamo kontinuitet razvoja i velikih projekata Općine Trnovec Bartolovečki

U Sportskom centru „Trnje“ kandidaturu je objavio HNS-ovog kandidat za načelnika Općine Trnovec Bartolovečki Miro Koren.

Program kontinuiteta, odnosno program nastavka razvoja Općine Trnovec Bartolovečki, te program investicija i realizacije velikih projekata, glavni su ciljevi u narednom četverogodišnjem razdoblju HNS- ovog kandidata Mire Korena za načelnika Općine Trnovc Bartolovečki. U predstavljanju svoje kandidature,  istaknuo je kako je u posljednjih osam godina koliko je Zvonko Šamec bio na čelu Općine došlo do konstantnog i snažnog razvoja. Obnovljeni su društveni domovi, dječja igrališta, prometnice, radi se na Aglomeraciji, uveden je sustav sortiranja komunalnog otpada. „U protekla dva mandata, u proteklih osam godina koliko su HNS i načelnik Zvonko Šamec vodili Općinu Trnovec Bartolovečki, stiglo je 79,5 milijuna kuna investicija“ izjavio je Koren i dodao kako će njegovom timu naglasak biti na mladima i mladim obiteljima. „Kako bi pomogli obiteljima sa malom djecom povećat ćemo rodiljine naknade na 3000 tisuće kuna, sufinancirat ćemo produženi boravak, u potpunosti ćemo financirati topli obrok djeci slabijeg imovinskog statusa, osigurat ćemo stipendije, graditi POS stanove te ćemo osigurati besplatni priključak kanalizacije mladima za kupnju ili izgradnju prve nekretnine. U programu HNS-ovog kandidata za načelnika je i uređenje groblja u Bartolovcu, adaptacija grobne kuće u Šemovcu uz proširenje nadstrešnice te izgradnja parkirališta i prilaza groblju. Nastavit će poticanje razvoja gospodarstva i poljoprivrede. Najavio je i projekt izgradnje kulturnog i vatrogasnog centra za koji je dokumentacija pripremljena. Nastavit će s podupiranjem projekata i programa udruga te brigom za mještane treće životne dobi kojima će se uz isplatu Božićnica osigurati i Uskrsnice“, rekao je još Miro Koren. Također spomenuo je i brigu za osobe treće životne dobi, poticanje programa očuvanja kulturne baštine, realizaciju projekta obnove Jagine kuće, obnove sakralnih objekata.

 

Zahvalio se načelniku Zvonko Šamecu na dosadašnjem vođenju Općine Trnovec Bartolovečki. Šamec je pak istaknuo da se zbog osobnih razloga više ne može kandidirati, ali da je u njegovom mandatu učinjeno sve što je bilo moguće uz pomoć državnih i županijskih institucija i Vlade. „Iz osobnih razloga ne mogu se više kandidirati za načelnika Općine. Mislim da sam napravio sve što se u datom momentu moglo napraviti. Znam da bi mještani uvijek htjeli da se napravi više i bolje, ali napravili smo ono što je bilo moguće, uz pomoć ministarstava, Vlade Republike Hrvatske, komunalnih poduzeća i mislim da su rezultati vidljivi na području cijele naše općine“ rekao je Šemec.

Potporu Korenovoj kandidaturi dali su i saborski zastupnik Predrag Štromar te kandidat HNS-a za župana Krunoslav Lukačić. „Zadnje 3,5 godine u općinu Trnovec Bartolovečki došlo je jako puno novaca od Vlade RH za puno projekata. Radi se o desecima milijuna kuna koji su kvalitetno uloženi za dobrobit građana. Tako će biti i dalje. Ovu Vladu podupiremo, imamo odličnu komunikaciju. Jedna jako bitna stvar koja je ušla u program Vlade su besplatni vrtići. Ja sam siguran da ćemo sa 1.1. iduće godine uspjeti, načelnik i ja kao saborski zastupnik i resorno ministarstvo za obrazovanje, da ćemo uvesti besplatni vrtić i općini Trnovec Bartolovečki“  kazao je Štromar.

Kandidat Lukačić je naglasio da će kao budući župan slušati građane i gospodarstvenike, a za općinu Trnovec Bartolovečki da će nastaviti s kontinuitetom razvoja. „Ovdje prepoznajemo Miru Korena kao kvalitetnog kandidata koji će nastaviti s projektima koji su započeli u mandatu Zvonka Šameca. Siguran sam da će znanje i iskustvo gospodina Šameca biti od velike pomoći našem budućem načelniku Korenu, a vjerujem da i svi mještani od njega očekuju daljnji doprinos razvoju općine. Ovim primjerom HNS ponovo dokazuje kako nam je čovjek na prvom mjestu i da ništa nije važnije od ljudskog zdravlja. A svjedoci smo u posljednje vrijeme da se drugi poigravaju s našim zdravljem, ali i živcima. Ja vam kao budući župan garantiram da ću slušati prijedloge naših građana i gospodarstvenika, ali i onih koji brinu o našem zdravlju te neću biti i epidemiolog i imunolog i doktor i što još ne u jednoj osobi“ poručio je Lukačić.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 8

  0%