play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Kampanja za upise učenika u srednje škole kreće iz Ivanca 17. svibnja

U Županijskoj palači  je održan kolegij ravnatelja osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Varaždinska županija te Učeničkog doma Varaždin na kojem su prisustvovali župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, zamjenica župana Silvija Zagorec, pročelnik za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek, pročelnica Upravnog odjela za proračun i javnu nabavu Klaudija Brezovec, predstojnica HZZ – Područnog ureda Varaždin Branka Šaško, te Jana Bituh iz Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije. Zamjenica Silvija Zagorec koja je vodila kolegij, zahvalila se ravnateljima na dolasku jer se ovim kako je istaknula, kontinuiranim kolegijima pridonosi kvaliteti odgojno-obrazovnog sustava, a ujedno se i ravnatelje upoznaje s ključnim projektima značajnim za razvoj obrazovanja Varaždinske županije.

Predstojnica HZZ-Područnog ureda Varaždin Branka Šaško ravnatelje je upoznala s vaučerima za obrazovanje nezaposlenih i zaposlenih osoba. Vaučere će moći koristiti sve nezaposlene i zaposlene osobe s navršenih 15 godina života kojima će se dodjelom vaučera osigurati stjecanje potrebnih vještina za razvoj karijere, zapošljavanje ili zadržavanje radnog mjesta.

-Budući da srednjoškolske ustanove s područja Varaždinske županije provode programe obrazovanja odraslih vrlo je važno na vrijeme pripremiti i podnijeti zahtjev za upis u bazu programa i pružatelja usluga obrazovanja – naglasila je Šaško.

Pročelnik prosvjete, kulture i sporta dr.sc. Miroslav Huđek ravnatelje je upoznao s nadolazećom kampanjom za upise učenika u srednje škole koja se zbog epidemiološke situacije protekle dvije godine nije održala.

Kampanja će započeti 17. svibnja u dvorani Srednje škole Ivanec s početkom u 18 sati, a nakon toga slijede gradovi Novi Marof, Ludbreg, te Varaždin. Učenici će se ujedno o nastavku svog srednjoškolskog obrazovanja moći informirati i putem brošure. Ove godine u srednjim školama kojima je osnivač Varaždinska županija ima 1899 slobodnih mjesta u 92 razredna odjeljenja, a osnovnu školu završava 1650 učenika – informirao je prisutne pročelnik Huđek.

Ove godine održat će se i Maturantika i to u vremenu od 23. do 25. svibnja ove godine.

-Prvi dan bit će u znaku mimohoda maturanata, drugi dan proteći će u sportskom duhu, dok je posljednji dan rezerviran za ples maturanata – Quadrilla – predstavio je pročelnik Huđek program koji zajednički organiziraju Varaždinska županija, Grad Varaždin, Policijska uprava varaždinska, Koncertni ured Varaždin, Gradsko društvo CK Varaždin, te Savjet mladih Varaždinske županije i Savjet mladih Grada Varaždina.

Ravnatelje se upoznalo i s ključnim aktivnostima iz trenutno otvorenih poziva programa Erasmus+, te im je voditeljica Centra izvrsnosti za komunikaciju Snježana Pejnović  predstavila priručnik „Trening kreativnog razmišljanja kroz igru“ i inovativne igre KREATKO, dok je pročelnica Brezovec predočila informacije o provedbi projekta županijske riznice u osnovnim i srednjim školama.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Grad Varaždin potiče građane na uzgoj zdrave hrane

  Grad Varaždin će i ove godine provesti mjeru poticanja građana na uzgoj zdrave hrane za vlastite potrebe dodjelom organskog peletiranog gnojiva vlasnicima i/ili posjednicima prihvatljivog zemljišta pogodnog za proizvodnju poljoprivrednih proizvoda. Za ovu mjeru poticanja Grad Varaždin je osigurao ukupno 94.000 kg organskog peletiranog gnojiva. Zainteresirani građani Grada Varaždina mogu već od danas podnijeti prijavu putem online obrasca koji je objavljen na službenim mrežnim stranicama Grada Varaždina. Javni poziv je […]

  today29/05/2024 3

  0%