play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Kako napreduju radovi na Centru kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija?

U pratnji ravnateljice Medicinske škole Varaždin mr.sc. Mirjane Grabar Kruljac župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, njegova zamjenica Silvija Zagorec i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek obišli gradilište budućeg Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija. Obilasku su nazočili i predstavnici izvođača radova.

Istaknimo kako će Medicinska škola nakon izgradnje i uspostave Regionalnog centra kompetentnosti postati referentni edukacijski centar iz područja medicine za cijelu Hrvatsku.

Nakon obilaska župan Stričak izrazio je zadovoljstvo viđenim te je naznačio kako će cijeli kompleks biti impozantan.

Kad govorimo o vrijednosti projekta, uglavnom mislimo na financijski dio, ali daleko je važnije naglasiti da će se izgradnjom ovog objekta naše obrazovanje dići na izuzetno zavidnu razinu, ali ne samo obrazovanje već i zdravstvo. Ovdje ćemo školovati naše zdravstvene djelatnike koji, ne samo da će dobiti znanje, već će moći steći i određene vještine, kako bi kasnije na svojem radnom mjestu bili što stručniji i kvalitetniji. Treba naglasiti kako je vrijednost građevinskih radova na objektu oko 50 milijuna kuna od kojih je 29 milijuna financirano iz fondova Europske unije – rekao je župan te dodao kako je na  prošloj sjednici Županijske skupštine donijeta  suglasnost da se škola može zadužiti za dodatnih 10 milijuna kuna, kako bi u slučaju nepredviđenih radova i porasta cijene građevinskih radova, materijala i energenata bili spremni za te troškove.

– Ostali trošak će snositi Varaždinska županija. Na tih 50 milijuna kuna, treba dodati dodatnih 50-ak milijuna za soft program, kako smo nazvali taj program.Sve to radimo u korist naših građana– zaključio je župan.

Ravnateljica škole mr.sc. Mirjana Grabar Kruljac istaknula je kako je u sektoru zdravstva ovo trenutno najbolja škola zdravstvenog tipa u Hrvatskoj, a projekt Rekonstrukcije i dogradnje Regionalnog centra kompetentnosti i Uspostava rada Regionalnog centra kompetentnosti ukupne su vrijednosti oko 100 milijuna kuna.

Zahvaljujući ovim projektima, škola će preskočiti nekoliko pedagoških i tehnoloških razina. Kad sve bude završeno, bit ćemo na razini na kojoj ćeškola u 21. stoljeću gledati već u 22. stoljeće. Radovi se trenutno odvijaju prema planiranoj dinamici, a što se tiče osmišljavanja sadržaja koje ćemo ponuditi u Centru, već smo producirali tri prijedloga standarda zanimanja na razini 5.0. Riječ je o svojevrsnoj specijalizaciji i novosti koje nema u Hrvatskoj u obrazovnoj strukovnoj politici – rekla je ravnateljica škole naglasivši kako „ne učimo za školu nego za život“.

Pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek također je zadovoljan izvedbom radova te je tom prilikom naglasio kako će  u samoj školi biti osiguran i prostor za udruge invalida i osobe sa zdravstvenim teškoćama.

-Ne samo unutar redovnog obrazovnog sustava nego i u sustavu društvene odgovornosti razvija se sustav jednakih šansi jer i ljudi koji imaju zdravstvene teškoće moraju imati mogućnost da se bave sportom ili nekim drugim aktivnostima i da budu ravnopravni sa svima nama – poručio je.

Antonio Buljan, iz tvrtke TROMONT d.o.o. , inače inženjer gradilišta naznačio je kako radovi idu svojim tokom te je izrazio zadovoljstvo što upravo spomenuta tvrtka radi na izgradnji ovakvog jednog modernog zdanja.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Općina Cestica objavila Javni poziv za bespovratne potpore za poduzetnike s područja Općine Cestica

  Otvoren je Javni poziv iz Podmjere 1.1. Modernizacija proizvodno poslovnih procesa kojima se nastoji povećati konkurentnost MSP-a kroz ulaganje u modernizaciju strojeva, radnih vozila i opreme te nabavu suvremenih industrijskih tehnologija i rješenja. Cilj ovog poziva je kroz sufinanciranje dijela troškova nabave materijalne  i nematerijalne imovine, mali i srednjim poduzetnicima sa sjedištem na području Općine Cestica pružiti podršku u povećanju konkurentnosti na tržištu kroz ulaganja u napredniju tehnologiju, opremu, strojeve […]

  today18/07/2024 4

  0%