play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Josip Cestar izabran za predsjednika Savjeta mladih Varaždinske županije

Na konstituirajućoj sjednici Savjeta mladih Varaždinske županije, Josip Cestar jednoglasno je izabran za predsjednika, dok će funkciju njegovog zamjenika vršiti Božo Kvesić. Sjednicu je otvorio predsjednik Županijske skupštine dr.sc. Josip Križanić koji je članovima Savjeta čestitao na društvenom angažmanu te im poželio puno uspjeha, kreativnosti i energije u radu dok je župan Varaždinske županije Anđelko Stričak istaknuo kako članovi Savjeta mogu svakako računati na pomoć i podršku kako izvršne tako i predstavničke vlasti Varaždinske županije.

„- Svaka dobra ideja je dobrodošla, a poglavito svaka inicijativa koja će ići u smjeru razvoja naše Županije. Postoji mnogo područja na kojima možete dati svoj doprinos, a dobro znate da su obrazovanje i zdravstvo područja u kojima ulažemo najviše financijskih sredstava. Cilj nam je  ravnomjeran razvoj Županije, povlačenje što više sredstava iz EU fondova i zato je svaki savjet ili prijedlog dobrodošao. Siguran sam da ćete svojim radom i aktivnošću u ovom Savjetu ostaviti trag“ – rekao je župan te naglasio kako danas mladi ljudi naprosto moraju biti uključeni u društvene tokove.

Konstituirajućoj sjednici je nazočila i Ljubica Božić, županijska pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje. Izabrani predsjednik Savjeta mladih Josip Cestar zahvalio se na povjerenju te je naznačio kako će Savjet nastojati što češće održavati sjednice te svojom proaktivnošću biti konstruktivan i hvalevrijedan partner ovoj županijskoj vlasti.

„- Veselim se radu i budućim akcijama jer je cilj da budemo aktivni, vrijedni i kreativni“– rekao je Cestar.

 

 

Savjet, sukladno Odluci, ima 11 članova, uključujući predsjednika i zamjenika predsjednika, a članovi sadašnjeg Savjeta su osim već spomenutog predsjednika Cestara i njegovog zamjenika Kvesića i  Katarina Meštrić, Patricija Dugi, Josip Pokorny, Luka Antončić, Nikolina Bačko, Ivana Bedeković, Mihael Leskovar, Danijel Sokač i Petra Korpar.

Mandat članovima traje tri godine, a u Savjet se mogu birati osobe u dobi od navršenih 15 do navršenih 30 godina i to s prebivalištem/boravištem na području Varaždinske županije.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Imenovanja i razrješenja u Varaždinskoj biskupiji

  Varaždinski biskup Bože Radoš primio je u četvrtak, 20. srpnja, u biskupskom ordinarijatu u Varaždinu svećenike kojima su, njegovom odlukom o imenovanjima i razrješenjima u Varaždinskoj biskupiji 2024. godine, dodijeljena nova zaduženja i službe. Biskup im je tom prigodom podijelio dekrete o novim službama. U Varaždinskoj biskupiji odlukom mons. Bože Radoša došlo je do sljedećih imenovanja i razrješenja: Vlč. Josip Biškup, mladomisnik, imenovan je župnim vikarom u Župi sv. Nikole biskupa […]

  today24/07/2024 2

  0%