play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Još danas razgledajte 1. Poljoprivredni sajam Agrofest u Srednjoj školi Arboretum Opeka

U sklopu EU projekta “Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi” Srednja škola Arboretum Opeka organizirala je 1. Poljoprivredni sajam Agrofest koji je u petak, 7. listopada svečano otvoren.

 

Tijekom dva dana posjetitelji imaju priliku vidjeti 40-ak izlagača iz Varaždinske i susjednih županija. Izloženi su traktori i poljoprivredna mehanizacija s opremom i repromaterijalima u poljoprivredi, a predstavljaju se OPG-ovi te eko proizvođači s vlastitom voćarskom, povrćarskom, vinarskom i pčelarskom proizvodnjom. Na štandovima proizvođača cvijeća, ukrasnog i aromatičnog bilja izloženo je tradicionalno bilje te novi kultivari i varijeteti. Za najmlađe posjetitelje i sve ljubitelje životinja u sklopu Sajma organizirana je Izložba malih životinja u suradnji s udrugom „Fauna“.

 

Ravnatelj Srednje škole Arboretum Opeka Dragan Brkić zahvalio je izlagačima i sudionicima Agrofesta koji su dali podršku projektu.

 

– Poljoprivredni sajam Agrofest organizira Srednja škola Arboretum Opeka u sklopu EU projekta Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi. Regionalni centar kompetentnosti treba postati mjesto razmjene znanja i tehnologija, mjesto susreta i povezivanja sličnih centara i institucija kao i gospodarskih subjekata, udruga i drugih. Korisnicima treba ponuditi inovativne metode učenja, obrazovanje temeljeno na radu, obrazovanje i osposobljavanje za potrebe tržišta rada te kvalitetnije obrazovanje odraslih. Za školu Regionalni centar kompetentnosti znači razvoj, budućnost i izvrsnost što će cjelokupnoj društvenoj zajednici donijeti razvoj i boljitak – rekao je ravnatelj Brkić.

Prvi Poljoprivredni sajam Agrofest otvorio je pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša dr. sc. Dragutin Vincek.

–  Do sad nisam vidio toliko mladih lica na nekom događaju vezanom uz poljoprivredu. To je dobro i pohvalno iz razloga jer veliki dio poljoprivrednih proizvođača je starije životne dobi i mi kao cjelokupno društvo ne vrednujemo poljoprivredna zanimanja koliko ona to zaslužuju. Nadam se će mladi sve više prepoznavati važnost proizvođača hrane. Prije svega čestitam vam na odabiru zanimanja, neki od vas će biti sigurno akademski obrazovani, neki poljoprivrednici, a da bi dostigli razvijene poljoprivredne zemlje iz okruženja neminovna je edukacija i obrazovanje – rekao je Vincek.

Svečanom otvorenju Sajma prisustvovao je i načelnik Općine Vinica Branimir Štimec. Istaknuo je kako je i sam bio polaznik Srednje škole „Arboretum Opeka“ te mu je drago vidjeti kako škola napreduje te je siguran kako će Regionalni centar kompetentnosti donijeti i kvalitetnije obrazovanje, ali i boljitak i napredovanje kako učenicama tako i cijeloj sredini.

Osim izlagača, program Sajma obogaćuju i radionice u kojima mogu sudjelovati svi zainteresirani te okrugli stolovi na kojima izlagači posjetiteljima predstavljaju svoje djelatnosti i svoje proizvode uz degustaciju.

 

EU projekt Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti (RCK), ukupne je vrijednosti 49.363.724,91 kuna, a provedba je započela 29. lipnja 2020. godine i završava 29. prosinca 2023. godine.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Uskoro kreću radovi na izgradnji nadstrešnice te adaptaciji grobne kuće u Lepoglavi

  Ugovor o izvođenju radova na izgradnji nadstrešnice uz grobnu kuću i izgradnji konzolne nadstrešnice s pripadajućim adaptacijskim radovima potpisali su gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, te u ime izvođača radova Hrvoje Lonjak. Riječ je o radovima koji obuhvaćaju sanaciju krova s novim pokrovom na postojećoj grobnoj kući te nadogradnju nadstrešnice. Također, nova nadstrešnica izgradit će se i s lijeve strane grobne kuće, a  čitav prostor ispred objekta opločit će se novim […]

  today02/06/2023 3

  0%