U atriju Županijske palače na Franjevačkom trgu danas počinju „Oblizeki Varaždinske županije“. Jedno od najljepših dvorišta u Varaždinu od danas, 26. kolovoza, pa do nedjelje, 29. kolovoza, postaje mjesto susreta, druženja, uživanja u enogastronomiji, no prije svega i mjesto gdje je lijepo doći i osjećati se dobro. Šarm kuhinje varaždinskoga kraja bio je i ostao u pripremi koja čuva okus i vrhunske vrijednosti domaće namirnice uzgojene marljivim težačkim rukama. Osobitost su svakako domaće zaštićene namirnice prepoznate i u Europi koje se koriste za pripremu vrhunskih jela.
Svoje umijeće u pripremanju slanih i slatkih delicija prikazat će nagrađivani kulinarski majstori restorana Minerva Varaždinske Toplice.
Svakoga dana posjetitelje čeka novi meni, kao i Decanter vina varaždinskog kraja. Promotivna cijena tanjura je 25 kuna, čaše vina 10 kuna, a radno vrijeme za degustaciju „Oblizeka Varaždinske županije“ je od 18 do 23 sata.
Dođite i uživajte!
ŠPAJZKARTA
Četvrtak, 26. kolovoza
Svježi sir s Varaždinskim bučinim uljem i
košticama u košarici od prhkog tijesta
Pečena zagorska purica nadjevena sa zagorskim mlincima na pireu od buče
Štrukli od buče s makom
Petak, 27. kolovoza
Pašteta od fazana
Svinjska pečenka, krpice s Varaždinskim zeljem
Kuruzna zljevka sa sirom i orasima
Subota, 28. kolovoza
Svinjski file sa suhim šljivama na kukuruznom kruhu
Punjena patka s Varaždinskom heljdom
Piramida od kestena
Nedjelja, 29. kolovoza
Domaća šunka s Ludbreškim hrenom
Pohani pileći savitak u bučinim košticama, povrće na toplički
Toplička kupališna torta