play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Jednoglasno usvojen Proračun Općine Donja Voća

 

Vijećnici Općinskog vijeća Općine Donja Voća održali su 24. radnu sjednicu na kojoj je jednoglasno usvojen Proračun Općine Donja Voća za 2024. godinu s projekcijama za 2025. i 2026. godinu.

Planom Proračuna Općine Donja Voća za 2024. godinu ukupni prihodi i primici planirani su u iznosu od 2,5 mil. eura. Planirani rashodi u skladu su sa stvarnim potrebama svih segmenata koje općina ima obvezu financijski pratiti, a preneseni manjak iz prethodnih godina biti će pokriven u 2024. godini.

Veliki udio u ovom proračunu i nadalje nose projekti povezani s održavanjem, izgradnjom i rekonstrukcijom komunalne infrastrukture, programi poticanja i subvencija za poduzetnike, poljoprivrednike i poticanje turističkih djelatnosti. Od većih investicijskih projekata nadalje se nastavljaju aktivnosti po pitanju rekonstrukcije PŠ u dječji vrtić te rekonstrukcija i dogradnja grobne kuće. Proračun održava i nastavak provedbe demografskih mjera s povećanjem naknada za nagrađivanje učenika te izdvajanje sredstava i za studente te mlade obitelji s područja općine.

Proračun je temeljen na realnim osnovama, razvojan i uravnotežen, usmjeren na nužne investicije, projekte i kapitalna ulaganja. Osim što osigurava nastavak započetih projekata, potiče gradnju i održavanje komunalne infrastrukture, potiče razvoj predškolskog odgoja i školstva, osigurava rad udrugama te jamči daljnji kontinuitet i napredak u ekonomskom, društvenom i socijalnom pogledu na području Općine Donja Voća – istaknula je načelnica Sanja Kočet.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Bumbari Varteksa osvojili treće mjesto na turniru u Švicarskoj

  Mladi nogometaši U-12 iz NK Varteks ponosno su se vratili kući s brončanim medaljama s prvog turnira prijateljstva „Crohelvetic Fussball Cup“ koji je održan u nedjelju, 23. lipnja, na terenima Sportanlage Schweizerbild u gradu Schaffhausenu, prijateljskom gradu Varaždina u Švicarskoj. Uz podršku i pokroviteljstvo Grada Varaždina turnir je održan u organizaciji Generalnog konzulata RH u Zürichu, uz potporu Kulturne udruge HSD Ban St. Gallen i grada Schaffhausena. Ovaj turnir okupio […]

  today24/06/2024 2

  0%