play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Jednoglasno usvojen proračun Novog Marofa za 2022. godinu: kreću novi kapitalni projekti

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Novog Marofa održanoj u ponedjeljak, jednoglasno je usvojen proračun za 2022. godinu.

Kako je najavio gradonačelnik Siniša Jenkač, iduće godine kreće realizacija čak dvadesetak kapitalnih projekata, od kojih su, uz daljnja ulaganja u izgradnju društvene infrastrukture, izdvajanja za obrazovanje i daljnju modernizaciju cesta, najvažniji aglomeracija i cestogradnja. Tako bi do kraja iduće godine novomarofska obilaznica, projekt od nemjerljivog značaja i koji je u punoj fazi izgradnje, trebao biti završen, a na području Grada kreću izgradnja kanalizacije, odvodnje i vodovoda, projekt vrijedan preko 350 milijuna kuna, izgradnja i proširenje javne rasvjete vrijedna 2,7 milijuna kuna i priprema izgradnje Sportskog centra u Novom Marofu čime se stvaraju novi i kvalitetniji uvjeti za sportaše i rekreativce.

Grad Novi Marof i dalje će ulagati značajna sredstva u obrazovanje. Jedan je od rijetkih koji, unatoč tome što to nije njihova zakonska obaveza, svojim srednjoškolcima osigurava laptope i financira nabavu udžbenika, daje naknade za bebe, sufinancira produženi boravak, stipendira srednjoškolska deficitarna zanimanja i svoje studente, a kako je istaknuo gradonačelnik Jenkač, sa svim tim će i nastaviti, pa će tako samo za obrazovanje iz svog proračuna izdvajati 10,3 milijuna kuna. „Od ove godine dodjeljujemo i stipendije svim našim studentima pri čemu su jedini uvjet ocjene. Sa svim ovim ulaganjima nastavljamo i dalje kako bismo stvorili mlade, obrazovane i sposobne mlade ljude koji će danas-sutra biti konkurentni na tržištu rada” – naglasio je Jenkač.

Na sjednici Gradskog vijeća donesen je i Urbanistički plan uređenja, a gradonačelnik Jenkač pojasnio je kako se ovim strateškim dokumentom osigurava razvoj Novog Marofa za sljedećih 50 godina. Riječ je o sveobuhvatnom projektu izrade novog urbanističkog plana centralnog naselja Novi Marof i kontaktnih zona na kojem se radi već dvije godine, a zahvaljujući njemu, povećat će se izgradivost pojedinih građevinskih područja i sadržajno će se prenamijeniti jedan veliki kompleks. „Radi se o 33 tisuće kvadrata bivšeg pogona Levi’s, koji je u privatnom vlasništvu Varteksa i kojeg smo prenamijenili u stambeno-poslovnu zonu – rekao je gradonačelnik dodavši kako će ovom prenamjenom stanovnici Novog Marofa u budućnosti dobiti novi stambeno – poslovni i društveni kompleks, na kojem je predviđen široki spektar mogućnosti gradnje, kao što su škola, vrtić, dom za starije i nemoćne, zgrade i tako dalje.”

Kako je naglasio Jenkač, ovo će biti pravi mali grad koji će se naslanjati na centar, budući sportski park i buduću spojnu cestu, a s izgradnjom trgovačkih centara, cijela će se priča zaokružiti. „Kroz urbanistički plan omogućit ćemo izgradnju i stvorit ćemo osnovne planske uvjete bez kojih investitori ne mogu ništa zbog čega mislim da je to jedan od najvažnijih strateških dokumenata koje smo donijeli u zadnje dvije godine” – naglasio je Jenkač.

Grad Novi Marof i dalje će ulagati u razvoj poduzetništva, a kako je istaknuo gradonačelnik Jenkač, s obzirom na interes za kupnju zemljišta u Poduzetničkoj zoni „Novi Marof – Ključ” zbog čega je raspisan natječaj o njihovoj prodaji, na području Grada uskoro bi mogle krenuti i nove investicije i zapošljavanja.

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici donesena je odluka o dodjeli zahvalnica Grada Novog Marofa koje će pripasti hrvatskim braniteljima Damiru Ključariću, Nenadu Šanteku, Darku Đurinu, Miroslavu Ipši, Franji Fijačku, Mirku Mikulčiću, Ivanu Piskaču i Draženu Klariću posthumno zbog njihovih osobnih doprinosa u obrani hrvatskog suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti te Kulturno-umjetničkom društvu „Marof” koje je svojim dugogodišnjim djelovanjem ostavilo neizbrisiv trag u očuvanju kulturne baštine novomarofskog kraja i prenošenju nematerijalne baštine na djecu i mlade.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Pripremljen bogat program povodom Dana Općine Trnovec Bartolovečki

  Općina Trnovec Bartolovečki slavi svoj dan. Tim je povodom pripremljen bogat program u kojem će brojni mještani moći pronaći nešto za sebe, od najmlađih do nešto starijih, a organizirane su i edukativne te eko akcije. Naime, najprije će se u petak, 19. travnja, održati nekoliko edukativnih događanja, i to u 13 sati vježba civilne zaštite „Potres 2024” kod zgrade Općine, zatim u 17 sati edukacija o prevenciji bolesti dijabetesa i […]

  today18/04/2024 5

  0%