play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Jednoglasno prihvaćen proračun Općine Petrijanec za 2022. godinu

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Petrijanec proračun za 2022. godinu u iznosu od 32,84 milijuna kuna prihvaćen je jednoglasno.

Program građenja komunalne infrastrukture vrijedan je 8,97 milijuna kuna, a program održavanja komunalne infrastrukture 3 milijuna kuna. Program javnih potreba u društvenim djelatnostima ukupno je 3,6 milijuna kuna.

Prema riječima općinskog načelnika Željka Posavca, Općina Petrijanec i u idućoj će godini nastaviti s ulaganjima u obrazovanje, a značajan dio proračunskih sredstava izdvojit će se za stipendiranje učenika i studenata s područja općine. Načelnik je istaknuo i nekoliko važnijih projekata vezanih uz komunalnu infrastrukturu.

– U idućoj godini očekujemo završetak najvećeg od tih projekata, a to je Aglomeracija koja je na našem području vrijedna oko 35 milijuna kuna. Završetkom aglomeracije u našoj ćemo općini imati stopostotnu mogućnost priključenja na kanalizacijski sustav, no to nije jedini benefit. Naime, paralelno se očekuje i sanacija preostalih cesta na našem području koje dosad nisu sanirane – kazao je Posavec.

To, naravno, nije jedini projekt planiran za 2022. godinu.

– Istaknuo bih i da smo, vođeni svim onim najavama novog programskog razdoblja Europske unije, prijavili određene projekte za građevinske dozvole koje smo i ishodili i sad očekujemo otvaranje natječaja, kako bismo se mogli prijaviti i povući europska sredstva za realizaciju tih projekata – istaknuo je načelnik.

Općinsko vijeće Petrijanca donijelo je odluku i o ekonomskoj cijeni programa predškolskog odgoja i obrazovanja u Dječjem vrtiću Bambi, podružnici u Petrijancu, u iznosu od 1.300,00 kuna.

– Svi su energenti poskupjeli i vrtić više nije mogao raditi s ekonomskom cijenom koja je jedna od najnižih u županiji od 1.250,00 kuna, stoga je cijena povećana, a Općina će za prvo dijete sufinancirati tu cijenu s 800,00 kuna, što je povećanje za upravo tih 50-ak kuna koliko je Upravno vijeće vrtića zahtjevalo, tako da roditelji nemaju povećanje cijene vrtića – objasnio je načelnik Posavec.

Za dijete samohranog roditelja, dijete sa smetnjama u razvoju, drugo dijete upisano u vrtić općinsko sufinanciranje je 925 kuna. Za treće dijete upisano u vrtić, roditelji se oslobađaju plaćanja participacije.

Općinsko vijeće Petrijanca prihvatilo je i Analizu stanja sustava civilne zaštite za 2021. godinu. U njoj je navedeno da su operativne snage vatrogastva temeljna operativna snaga sustava civilne zaštite. Na području Općine Petrijanec djeluje Vatrogasna zajednica Općine Petrijanec u koju su udružena dobrovoljna vatrogasna društva Petrijanec, Družbinec, Majerje, Nova Ves i Strmec Podravski, koja raspolažu s ukupno 60 operativnih članova. U ovoj godini DVD Petrijanec nabavio je novo kombi vozilo od Hrvatske vatrogasne zajednice, a DVD-u Majerje pripalo je kombi vozilo od DVD-a Petrijanec.

U 2021. godini sredstva za VZO Petrijanec bila su 280.000 kuna, za HGSS – Stanicu Varaždin 2000 kuna, za GDCK Varaždin 67.061 kunu te je naravno osiguran novac i za ostale udruge.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Općina Maruševec potiče poljoprivrednu proizvodnju

    Općina Maruševec je i ove godine omogućila poljoprivrednicima prijavu projekata za sufinanciranje kroz “ Program potpora u poljoprivredi Općine Maruševec za razdoblje 2023.- 2025. godine“. -Radi se o financijskoj pomoći kroz koje Općina Maruševec građanima poljoprivrednicima izlazi u susret u cilju povećanja konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava i porasta dostupnosti raspoloživih sredstava iz EU fondova što će doprinijeti povećanju konkurentnosti gospodarskog sektora i razvoju poslovanja na području Općine - naglašava načelnik […]

  today22/05/2024 1

  0%