play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Jedna od najaktivnijih topličkih udruga uz pomoć Grada otvorila novouređeni prostor

U sklopu programa proslave Dana Grada Varaždinskih Toplica i blagdana zaštitnike župe sv. Martina Biskupa u srijedu je otvoren novouređen prostor Udruge vinogradara i voćara Sveti Martin iz Varaždinskih Toplica koji će biti dostupan na korištenje svim gradskim udrugama i za razno razne manifestacije.

Oduševljena novim prostorom i međusobnom suradnjom gradskih udruga bila je i sama gradonačelnica Dragica Ratković koja je podsjetila kako je obilježavanje Dana Grada krenulo obilježavanjem blagdana sv. Huberta, zaštitnika lovaca i otvorenjem izložbe „Lovačke priče” gdje je zajedništvo udruga posebno došlo do izražaja. „To je cilj udruga, da se druže, međusobno potpomažu i surađuju, a Dan Grada nije samo za jedinicu lokalne samouprave nego za sve žitelje našeg područja. Tako danas imamo priliku i pohvaliti predsjednika Udruge voćara i vinogradara Sveti Martin koji se jako zalaže i jako mu je stalo da naš grad napreduje i da udruge surađuju. Educirali su se i obučili mlade, a sad su dali nešto sebi za dušu da imaju lijep prostor gdje mogu pozvati svoje prijatelje vinogradare i biti na ponos cijelom našem gradu” – rekla je Ratković te dodala kako je ovaj prostor dokaz koliko je udrugama stalo do svog grada. „Svojom akcijom i uključivanje mnogih volontera nabavili su najosnovnije, nesebično dajući svoje vrijeme koje je danas dragocjeno i na tome im od srca zahvaljujem. Mogu poslužiti kao uzor svim drugima, iako, naglašavam, sve naše udruge su jako aktivne u svom doprinosu zajednici i gradu” – zaključila je toplička gradonačelnica.

Josip Posavec predsjednik Udruge vinogradara i voćara Sveti Martin iz Varaždinskih Toplica ponosno je naglasio kako je otvorenje novouređenog prostor za njega najljepši mogući način za proslavu Dana Grada. Pojasnio je kako su zapušten prostor u kojem se čuvao ogrjev i drva dobili na korištenje davne 2009. godine, a u dogovoru i uz pomoć Grada on je sada konačno i uređen kako mu i priliči. „Pošto je to bilo zapušteno i puno vlage mi ga nismo mogli dovesti u sadašnje stanje dok se to nije osušilo. Mi smo to sušili skoro 13 godina pa skidali vlagu, isušivali, premazivali dok nismo došli u fazu da zidove možemo konačno urediti i obnoviti kako spada. U međuvremenu nam je zbog vlage propadao i namještaj. Sudoper nam se raspao, imali smo nekoliko poplava te smo kompletno renovirali elektroinstalacije, vodovodnu instalaciju, grijanje i sanitarni čvor u potpunosti obnovili” – prisjetio se Posavec napominjući kako je prostor kakav je danas velika zasluga gradske uprave koja im je pomogla u kompletnom uređenju.

No, kako bi na neki način vratili Gradu korisnici su zasukali rukave i odlučili prostor dodatno oplemeniti. „Skinuli smo nanose zida, žbuke, vlage, premazivali, šmirglali, brisali nekoliko puta dok ga nismo doveli u sadašnje stanje. Posla je bilo jako puno. Samo u materijal smo uložili nekih 15 000 kuna, a sav posao su odradili članovi udruga, vodoinstalateri, električari, fasaderi, žbukeri, stolari…Svi koliko god je tko mogao. To je bilo tjedan dana neprekidnog rada. Sitni poslovi poput rasvjete i sanitarije to je trajalo još dva tjedna koliko se svaki dan koliko se moglo napraviti. Tako da je uloženo minimalno 200 sati rada” – dodao je predsjednik Udruge vinogradara i voćara Sveti Martin koja intenzivno radi na edukaciji mladih, obnavljanju vinograda, zaštiti, samoj berbu i čuvanja svog proizvoda.

Naglasio je kako uz veliku pomoć Grada uspijevaju i nešto prištedjeti i ta sredstva koristiti u unapređenju rada Udruge, a ovaj prostor svakako im je najljepši poklon za Dan Grada.

   

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Župan Stričak primio državne prvakinje, rukometašice ŽRK Koka

  Rukometašice Ženskog rukometnog kluba Koka starosti do 13 godina su prošli vikend u Poreču, na završnici 1. HRL U13, postale prvakinje Hrvatske. Ekipa sastavljena od 20 sjajnih mladih rukometašica je obranila naslov prvakinja Hrvatske pod vodstvom Maje Čop Andesilić, koja je proglašena najboljom trenericom. Na velikom uspjehu čestitao im je župan Anđelko Stričak koji je zajedno s pročelnikom Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslavom Huđekom za […]

  today14/06/2024 5

  0%