play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Jedna od najaktivnijih topličkih udruga uz pomoć Grada otvorila novouređeni prostor

U sklopu programa proslave Dana Grada Varaždinskih Toplica i blagdana zaštitnike župe sv. Martina Biskupa u srijedu je otvoren novouređen prostor Udruge vinogradara i voćara Sveti Martin iz Varaždinskih Toplica koji će biti dostupan na korištenje svim gradskim udrugama i za razno razne manifestacije.

Oduševljena novim prostorom i međusobnom suradnjom gradskih udruga bila je i sama gradonačelnica Dragica Ratković koja je podsjetila kako je obilježavanje Dana Grada krenulo obilježavanjem blagdana sv. Huberta, zaštitnika lovaca i otvorenjem izložbe „Lovačke priče” gdje je zajedništvo udruga posebno došlo do izražaja. „To je cilj udruga, da se druže, međusobno potpomažu i surađuju, a Dan Grada nije samo za jedinicu lokalne samouprave nego za sve žitelje našeg područja. Tako danas imamo priliku i pohvaliti predsjednika Udruge voćara i vinogradara Sveti Martin koji se jako zalaže i jako mu je stalo da naš grad napreduje i da udruge surađuju. Educirali su se i obučili mlade, a sad su dali nešto sebi za dušu da imaju lijep prostor gdje mogu pozvati svoje prijatelje vinogradare i biti na ponos cijelom našem gradu” – rekla je Ratković te dodala kako je ovaj prostor dokaz koliko je udrugama stalo do svog grada. „Svojom akcijom i uključivanje mnogih volontera nabavili su najosnovnije, nesebično dajući svoje vrijeme koje je danas dragocjeno i na tome im od srca zahvaljujem. Mogu poslužiti kao uzor svim drugima, iako, naglašavam, sve naše udruge su jako aktivne u svom doprinosu zajednici i gradu” – zaključila je toplička gradonačelnica.

Josip Posavec predsjednik Udruge vinogradara i voćara Sveti Martin iz Varaždinskih Toplica ponosno je naglasio kako je otvorenje novouređenog prostor za njega najljepši mogući način za proslavu Dana Grada. Pojasnio je kako su zapušten prostor u kojem se čuvao ogrjev i drva dobili na korištenje davne 2009. godine, a u dogovoru i uz pomoć Grada on je sada konačno i uređen kako mu i priliči. „Pošto je to bilo zapušteno i puno vlage mi ga nismo mogli dovesti u sadašnje stanje dok se to nije osušilo. Mi smo to sušili skoro 13 godina pa skidali vlagu, isušivali, premazivali dok nismo došli u fazu da zidove možemo konačno urediti i obnoviti kako spada. U međuvremenu nam je zbog vlage propadao i namještaj. Sudoper nam se raspao, imali smo nekoliko poplava te smo kompletno renovirali elektroinstalacije, vodovodnu instalaciju, grijanje i sanitarni čvor u potpunosti obnovili” – prisjetio se Posavec napominjući kako je prostor kakav je danas velika zasluga gradske uprave koja im je pomogla u kompletnom uređenju.

No, kako bi na neki način vratili Gradu korisnici su zasukali rukave i odlučili prostor dodatno oplemeniti. „Skinuli smo nanose zida, žbuke, vlage, premazivali, šmirglali, brisali nekoliko puta dok ga nismo doveli u sadašnje stanje. Posla je bilo jako puno. Samo u materijal smo uložili nekih 15 000 kuna, a sav posao su odradili članovi udruga, vodoinstalateri, električari, fasaderi, žbukeri, stolari…Svi koliko god je tko mogao. To je bilo tjedan dana neprekidnog rada. Sitni poslovi poput rasvjete i sanitarije to je trajalo još dva tjedna koliko se svaki dan koliko se moglo napraviti. Tako da je uloženo minimalno 200 sati rada” – dodao je predsjednik Udruge vinogradara i voćara Sveti Martin koja intenzivno radi na edukaciji mladih, obnavljanju vinograda, zaštiti, samoj berbu i čuvanja svog proizvoda.

Naglasio je kako uz veliku pomoć Grada uspijevaju i nešto prištedjeti i ta sredstva koristiti u unapređenju rada Udruge, a ovaj prostor svakako im je najljepši poklon za Dan Grada.

   

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Nove biciklističke staze u Šenoinoj ulici u Varaždinu

  U sklopu aktivnosti Grada Varaždina u Europskom tjednu mobilnosti, u četvrtak 21. rujna 2023. godine u Ulici Augusta Šenoe predane su na upotrebu građanima i puštene u promet nove biciklističke staze. Na mjestu parkirališta za automobile, iscrtane su dvosmjerne staze koje su stupićima odijeljene od kolnika za automobile. O novom prometnom rješenju u centru grada govorio je Miroslav Marković, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina: Na ovom dijelu uvijek je bilo parkiralište […]

  today21/09/2023 5

  0%