play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Jedan od najstarijih hrvatskih klubova, NK Novi Marof proslavio 95 godina postojanja

Najvažnija sporedna stvar na svijetu u Novom je Marofu ove nedjelje bila glavna. Naime, jedan od najstarijih hrvatskih klubova, NK Novi Marof obilježio je svojih 95 godina postojanja.

Ono po čemu se ovaj Klub posebno ističe je rad s mlađim dobnim kategorijama i vrlo uspješnom Školom nogometa. Kako bi se to dodatno izdvojilo, ovom se proslavom željelo posebno istaknuti polaznike škole pa su u tu svrhu odigrane prijateljske utakmice polaznika s NK Varaždinom, NK Slaven Belupom, NK Radnikom Križevci i NK Slobodom Varaždin, a ujedno su i najmlađi polaznici Škole nogometa, 2015. i 2016. godište (Otvorena škola nogometa) odigrali međusobnu utakmicu.

Otvorena škola nogometa u sklopu Škole, kako ističe voditelj i trener juniora i kadeta Matija Mešnjak segment je među prvim takvim u Varaždinskoj županiji. „U Školi nogometa s mladim nogometnim nadama radi osam trenera, plus jedan trener vratara i trener seniora, a svi treneri koji rade s djecom posjeduju licence UEFA-e za koju je potrebno dodatno školovanje od godinu dana. To zahtjeva dodatna odricanja, poput korištenja godišnjeg odmora za edukacije s obzirom da je većina trenera zaposlena, u vojsci, policiji, kod privatnika ili su poduzetnici” – opisao je Mešnjak pojasnivši kako se višetjedne edukacije provode na akademiji HNS-a uz prakse koje je potrebno odraditi na razini prvoligaša NK Slaven Belupa ili NK Varaždina, nakon čega slijedi završni dio ispita na razini Kineziološkog fakulteta.

Voditelj je zadovoljan jer vlada velik interes za Školu nogometa koju trenutno polazi između 160 i 170 djece s tendencijom rasta, što ju čini drugom najrazvijenijom školom nogometa u županiji.

Na mjesto nogometnog trenera Mešnjak je došao s novom upravom Kluba, kada se prije nekoliko godina klub suočavao s financijskim problemima, da bi na čelu s predsjednikom Ivanom Tukom formirao novu trenersku garnituru i izveo klub na pravi put koji sada funkcionira s ‘pozitivnom nulom’, odnosno bez ikakvih dugovanja.

To sve ne bi bilo moguće bez pomoći zajednice i lokalne samouprave. Grad Novi Marof svom klubu pomogao je rekonstrukcijom glavnog terena, odvodnjom, postavljanjem natkrivenih tribina. U izgradnji je još jedan teren kojim će se, uvjeren je Mešnjak, broj polaznika udvostručiti. „Uložena su značajna novčana sredstva u infrastrukturu te Klub zahvaljujući Gradu funkcionira na optimalnoj razini koja pridonosi pozitivnoj atmosferi. Nema problema koji bi utjecali na naš rad, ali uvijek može još i bolje” – zaključio je Mešnjak.

Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač čestitao je Klubu rođendan uz želje da nastave utabanim putem duge tradicije s još boljim rezultatima te naglasio kako na podršku Grada uvijek mogu računati.

Predsjednik NK Novi Marof Ivan Tuk bio je dobro, slavljenički raspoložen rekavši kako je ovo samo prva manifestacija u nizu povodom proslave 95 rođendana, a zamišljena je kao cjelodnevno druženje svih građana i gostiju uz natjecanje svih selekcija Škole nogometa. „Zahvaljujem svima koji su se odazvali i svim trenerima koji su motivirali svoje momčadi. Angažirali smo roditelje, sve simpatizere i članove uprave kluba da se ovdje cijeli dan družimo i počastimo, od naših najmlađih do naših najstarijih i da svečano na sportski obilježimo ovih 95 godina Kluba” – rekao je Tuk.

Uz prijateljske utakmice NK Novi Marof priredio je i Dane otvorenih vrata gdje se su roditelji i djeca zainteresirani za nogomet mogli dobiti sve potrebne informacije, upoznati trenere svih sekcija i upoznati se sa samim ambijentom Kluba.

Rezultati odigranih utakmica:

1. 2014. godište, NK Novi Marof – NK Slaven Belupo 0:9

2. U9,(2013. i 2014. godište) NK Novi Marof – NK Varaždin 1:1

3. U11, (2012. i 2011. godište) NK Novi Marof – NK Varaždin 3:1

4. Otvorena škola nogometa U6 (2015. i 2016. godište) NK Novi Marof Bijeli – NK Novi Marof zeleni 2:2

5. U13 mlađi pioniri (2009. i 2010. godište) NK Novi Marof– NK Križevci 1:1

6. Kadeti (2008, 2007, 2006 i 2005 godište) NK Novi Marof – NK Sloboda Varaždin 5:0

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Nacrt odluke o sufinanciranju troškova medicinski pomognute oplodnje

  U razdoblju od 7. studenog do 7. prosinca 2023. godine provodi se savjetovanje sa zainteresiranom javnošću povodom donošenja Odluke o sufinanciranju troškova medicinski pomognute oplodnje. Predlaže se donošenje Odluke kojom bi se utvrdili uvjeti, visina i način ostvarivanja sufinanciranja troškova medicinski pomognute oplodnje, a koja bi, između ostalog, bila u službi gradske pronatalitetne i demografske politike. Grad Varaždin sudjelovat će u sufinanciranju dva ciklusa medicinski pomognute oplodnje za varaždinske obitelji […]

  today08/11/2023 80

  0%