play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Jana Koščak i Janko Kišak brane boje Hrvatske na XVII. Europskom olimpijskom festivalu mladih

Na stadionu Ljudski vrt u Mariboru, u nedjelju je svečano otvoren XVII. Europski olimpijski festival mladih (EYOF) na kojem sudjeluje i 74 sportašica i sportaša iz Hrvatske, među kojima i dva člana varaždinskog AK Sloboda, Janko Kišak i Jana Koščak te trener Patrik Koščak.

A upravo je Janko dobio čast da uz Janu Cvjetko (judo) bude stjegonoša hrvatske zastave na tradicionalnom mimohodu koji je prolazio ulicama Maribora, dok je samo otvorenje održano na već prije spomenutom stadionu Ljudski vrt.

Tom prilikom najbolje mlade sportaše Europe pozdravili su mariborski gradonačelnik, Saša Arsenovič i predsjednik Europskih olimpijskih odbora, Spyros Capralos. EYOF je službeno otvorila predsjednica Republike Slovenije, Nataša Pirc Musar. Svečanosti otvaranja XVII. ljetnog EYOF-a nazočili su i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora, Zlatko Mateša te glavni tajnik, Siniša Krajač.

Inače, Europski olimpijski festival mladih najveće je sportsko natjecanje mladih sportašica i sportaša (od 14 do 18 godina) Starog kontinenta. Do 29. srpnja na ljetnom EYOF-u u Mariboru u 11 sportova natjecat će se oko 3600 predstavnika iz 48 država. Hrvatske sportašice i sportaši nastupit će u osam sportova.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Kultura

  Vraćaju se Kazališne noći

  Nakon dvogodišnje stanke, uzrokovane pandemijom koronavirusa, u Lepoglavi će se ponovno održati Kazališne noći, manifestacija koja promovira glumački amaterizam. Ovog puta održat će seu novom terminu i tijekom jedne večeri. Naime, održavanje manifestacije, koja ove godine doživljava svoje 10. jubilarno izdanje, je zbog epidemiološke situacije prebačeno s ožujka namjesec srpanj što omogućava njeno održavanje na otvorenom prostoru. Tako će se jubilarne 10. Kazališne noći održati u nedjelju, 31. srpnja u […]

  today26/07/2022 30

  0%