play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Izvanredno policijsko priopćenje: 46-godišnjak izdavao uvjerenja o osposobljenosti za lovca bez obzira što nisu završili propisani program osposobljavanja

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave varaždinske u suradnji s policijskim službenicima Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije PNUSKOK-a te policijskim službenicima više drugih policijskih uprava, a u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, na temelju naloga za pretrage izdanih od strane Županijskog suda u Zagrebu, proveli su u srijedu, 17. siječnja, više dokaznih radnji pretraga osoba, domova i drugih prostora te osobnih vozila i poslovnih prostorija kod 41 osobe u dobi od 19 do 77 godina, osumnjičenih za počinjenje kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Kako se sumnja, u razdoblju od veljače 2022. do 20. siječnja 2023. godine, 46-godišnji muškarac, kao odgovorna osoba jednog učilišta za izvođenje programa osposobljavanja za lovce, lovočuvare i ocjenjivače trofeja divljači te petorica osumnjičenika, svi predavači i ispitivači navedenog učilišta i još četvorica osumnjičenika, od zainteresiranih su osoba tražili novčanu naknadu od najmanje 750 kuna po osobi, kako bi im ishodili uvjerenja o osposobljenosti za lovca, lovočuvara ili ocjenjivača trofeja divljači, bez propisno završenog programa osposobljavanja ili položenog ispita, a temeljem kojeg uvjerenja o osposobljenosti su mogli zatražiti izdavanje lovačke iskaznice i izdavanje odobrenja za nabavu oružja.

Od zainteresiranih su osoba preuzimali dogovorene novčane naknade te davali upute da se predmetne naknade uplate na račun učilišta, za koje naknade im je 46-godišnjak izdavao uvjerenja o osposobljenosti za lovca bez obzira što nisu završili propisani program osposobljavanja i bez obzira jesu li položili ispit te u spomenuta uvjerenja neistinito upisivao da su zainteresirane osobe nakon položenih ispita, osposobljene za lovca. Isto je ovjeravao svojim potpisom i pečatom učilišta.

 

 

Svi uhićeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zagrebačke te je protiv njih podnesena kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

 

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 6

  0%