play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Izgradnja novog mosta u Tuhovcu u punom je jeku

Radovi na izgradnji novog mosta na rijeci Bednji u Tuhovcu u punom su jeku. Riječ je o dugoočekivanoj investiciji vrijednoj čak 7,5 milijuna kuna, a radovi na izgradnji mosta u duljini od otprilike 0,4 kilometara na državnoj cesti DC24 koja spaja Varaždinske Toplice i Ludbreg započeli su u ožujku 2021. godine.

 

Da radovi idu svojim tokom, potvrdili su i iz Hrvatskih cesta koje su investitor ovog vrijednog projekta. Do sada je izvedeno svih osam komada pilota, naglavnih greda iznad pilota upornjaka, oba upornjaka, sva četiri stupa te dio prilaznih rampi mostu. Sredinom prosinca ugrađen je beton ploče mosta, a trenutno je u tijeku izrada temeljnog epoksi sloja kao i same hidroizolacije rasponske ploče mosta.

 

Ugrađen je nosivi sloj asfalta na kolniku prilaznih rampi, a radi se na pješačkim stazama, odvodnji i paralelnim putovima te izmještanju DTK instalacija, dok su radovi na izmještanju plinskih i dijela vodovodnih instalacija već izvedeni.

 

Zadovoljstvo napretkom radova izrazila je i gradonačelnica Dragica Ratković koja je istaknula kako su Varaždinske Toplice jedno veliko gradilište.

 

-Izgradnja mosta na cesti D24 vrijedna je investicija koja će svim našim građanima uskoro omogućiti sigurniji život. Upravo to je i naš cilj; stvarati uvjete za kvalitetniji, sigurniji i ugodniji život svih naših građana zbog čega smo sretni što se na području Grada mnogo toga radi i gradi. Ovaj most je dugoočekivana investicija, a zahvaljujući svim projektima koji se provode ili planiraju na području Grada, Varaždinske Toplice postaju sve privlačnije mjesto za život, ali i turiste – poručila je gradonačelnica Ratković.

 

Radovi na izgradnji mosta Tuhovec trebali bi biti gotovi do kraja travnja, a predstoji izgradnja pješačkih hodnika, ograde i asfaltnih slojeva mosta, završetak kolnika, pješačkih staza i odvodnje,
uređenje vodotoka i izrada prometne signalizacije. Ishođenje uporabne dozvole i puštanje u promet očekuje se do kraja lipnja ove godine.

 

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Bogata ponuda na 26. Međunarodnom sajmu ‘Priroda, lov, ribolov, turizam’

  Međunarodni sajam Priroda, lov, ribolov, turizam održavati će se od 6. do 8. listopada u varaždinskoj Areni uz rijeku Dravu, i to u organizaciji tvrtke DMK Vall 042 d.o.o., a uz podršku Grada Varaždina i Varaždinske županije. Najstarija hrvatska manifestacija iz oblasti lova i ribolova, vezana uz boravak u prirodi i turizam, na svojem će 26. izdanju okupiti stotinjak izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Slovačke. Sajam već ima dugu […]

  today29/09/2023 1

  0%