play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Izgradit će se nadstrešnica na mjesnom groblju u Klenovniku

U ponedjeljak, 28. ožujka održana je 7. sjednica Općinskog vijeća Općine Klenovnik u ovom sazivu. Pet točaka dnevnog reda je predložila predsjednica Općinskog vijeća Sanja Kolenko. Uz prihvaćanje zapisnika sa 5. i 6. sjednice, pred vijećnicima se našao i prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja za projekt pod nazivom „Rekonstrukcija i dogradnja grobne kuće, izgradnje pomoćne građevine i uređenje dijelova groblja“. Kako ističe načelnik Općine Mladen Blaško, rekonstrukcijom i dogradnjom grobne kuće, izgradnjom nadstrešnice i ugradnjom razglasa na mjesnom groblju u Klenovniku, podići će se kvaliteta pružanja pogrebnih usluga. Provedbom projekta postižu se i šire ekonomske koristi, a koje će se izravno odraziti kroz povećanje prihoda vezanih uz djelatnosti na području Općine Klenovnik, nastavlja načelnik Blaško. Predviđeno trajanje provedbe projekta je dvije godine od zaprimanja odluke o dodjeli sredstava, a predviđeno trajanje građevinskih radova je 12 mjeseci od uvođenja u posao. Ukupna vrijednost projekta koji je kandidiran za sredstva Lokalne akcijske grupe „Sjeverozapad“ je 677 tisuća kuna s PDV-om. Provedba projekta se planira sufinancirati i putem Programa ruralnog razvoja i mjere 7.4., pri čemu maksimalni iznos potpore iznosi 291 tisuću 767 kuna, rekao je načelnik Blaško i kazao da se u dogledno vrijeme planira i proširenje mjesnog groblja u Klenovniku.

 

Načelnik Klenovnika Mladen Blaško je pojasnio i što je s projektom „Širokopojasnog interneta“ rekavši kako je projektom trebala biti napravljena infrastruktura za širokopojasni internet na području Općine Donja Voća, koja je i nositelj projekta, kao i na području općina Cestica, Petrijanec, Maruševec, Klenovnik, Bednja, Vinica te Grada Lepoglava. Ukupna ugovorena vrijednost projekta bila je 92 milijuna 728 tisuća kuna, a od toga je Europska unija projekt trebala sufinancirati sa 64 milijuna 570 tisuća kuna. Općina Donja Voća, kao nositelj, i partnerske jedinice lokalne samouprave donijeli su zajedničku odluku o izlasku iz projekta zbog prevelikog rizika kojim bi se izložile općine nastavkom projekta, a glavni problem je financijske prirode, odnosno trošak od 23 milijuna kuna koje bi 7 općina i grad Lepoglava kao partneri trebali osigurati. Projekt širokopojasnog Interneta za sada neće biti realiziran, no zato će biti realiziran program pomoći umirovljenicima s malim mirovinama kroz isplatu uskrsnica koje će se isplatiti svima koji imaju mirovinu manju ili jednaku 1.600 kuna. Uskrsnice će iznositi 100 kuna.

 

Načelnik Blaško se osvrnuo i na sve učestalije požare otvorenog prostora koji ugrožavaju materijalnu imovinu i komunalnu infrastrukturu, ali i živote mještana. Samo ove godine je zabilježeno 13 požara otvorenog prostora, a požar je u jednom slučaju zahvatio i dalekovod pa su veći dio dana, odnosno do sanacije štete, mještani bili bez struje.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Najavljena tradicionalna, 5. humanitarna utrka grada anđela

  Ulicama i trgovima uže gradske jezgre Varaždina uskoro će ponovo trčati i veliki i mali, ne samo zbog rekreacije, već i za plemeniti cilj – u ponedjeljak je najavljena 5. humanitarna utrka grada anđela koja je ove godine posvećena varaždinskoj udruzi za osobe s intelektualnim oštećenjem „Sunce”. I ovoga će se puta utrka održati u organizaciji idejnog začetnika Damira Habijana, inače novog ministra gospodarstva i održivog razvoja te Zajednice sportskih […]

  today26/02/2024 1

  0%