play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Izglasan prvi ovogodišnji rebalans proračuna Varaždinskih Toplica

Prvi ovogodišnji rebalans proračuna i ekonomska cijena Dječjeg vrtića Tratinčica samo su neke od donesenih odluka na sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždinske Toplice održanoj u srijedu. Prvim ovogodišnjim rebalansom proračuna povećavaju se prihodi na 5.808.223,88, što je povećanje za 800.223,88 eura, dok su rashodi planirani u iznosu 5.947.990,00 eura.

Rashodi se u velikoj mjeri odnose na daljnja ulaganja na području Varaždinskih Toplica u svim segmentima i kako će se razlika za rashode poslovanja u odnosu na prihode pokriti iz prenesenog viška prihoda poslovanja.

Gradsko vijeće donijelo je odluku o ekonomskoj cijeni predškolskog odgoja i obrazovanja u Dječjem vrtiću Tratinčica Varaždinske Toplice, prema kojem ekonomska cijena vrtića iznosi 360 eura. Prema tome Grad Varaždinske Toplice na sebe preuzima plaćanje, odnosno sufinanciranje većeg udjela od 210 eura, dok udio roditelja u cijeni iznosi 150 eura, odnosno 120 za drugo dijete, a za treće i svako naredno dijete roditelj je oslobođen plaćanja vrtića.

Dodajmo i da će Grad Varaždinske Toplice sufinancirati izvođenje redovitog programa odgoja i obrazovanja u predškolskim ustanovama drugih osnivača u iznosu od 150 eura po djetetu.

Za roditelje čije dijete pohađa toplički vrtić, a radi se djetetu s teškoćama, djetetu samohranog roditelja, djetetu učenika i redovitih studenata ili pak djetetu čiji roditelj ima status invalida ili žrtva Domovinskog rada, cijena iznosi 120 eura.

Gradsko vijeće i Grad Varaždinske Toplice izašli su ususret OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića, gdje je u tijeku važan i značajan projekt dogradnje sportske dvorane.
Našu školu u Varaždinskim Toplicama u potpunosti oslobađamo obveze plaćanja komunalnog doprinosa za dogradnju trodijelne školske sportske dvorane. Radi se o iznosu od 47.668,50 eura koji na taj način školi smanjuje troškove – kazala je gradonačelnica Dragica Ratković.

Vijećnici su, između ostalog, donijeli odluku o zatvaranju odlagališta komunalnog, odnosno neopasnog otpada “Glogovšćak” zbog dugotrajnog nekorištenja. U planu je i skora sanacija odlagališta.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Grad Varaždinske Toplice raspisao natječaj za stipendije

  Grad Varaždinske Toplice raspisao je natječaj za dodjelu stipendija redovitim studentima koji imaju prebivalište na području Grada. Stipendije se dodjeljuju za akademsku godinu 2021./2022. i to za razdoblje od 01. listopada 2021. godine do 31. srpnja 2022. godine, u visini od 500 kuna. Na natječaj se mogu javiti svi redoviti studenti koji su državljani Republike Hrvatske, imaju prebivalište na području Grada Varaždinske Toplice, koji nisu primatelji stipendija iz drugih izvora, […]

  today19/10/2021 85

  0%