play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Izaslanstvo Varaždinske županije ugostio Ličko-senjski župan

Izaslanstvo Varaždinske županije u kojem su bili župan Anđelko Stričak,  njegova zamjenica Silvija Zagorec, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša dr.sc. Dragutin Vincek, pomoćnik pročelnika za protokol i odnose s javnošću Tomislav Pajtlar te tajnik Udruge Specijalne jedinice policije PU Varaždinske Ivo Loborec i umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske Danijel Borović koji je prije 30 godina, preletom u veljači 1992. god. iz bivše JNA donio Republici Hrvatskoj prvi borbeni zrakoplov MIG 21 posjetilo je Ličko -senjsku županiju u kojoj ih je ugostio župan Ernest Petry sa suradnicima. Tako su uz župana Petrya bili njegova Jasna Orešković Brkljačić, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i obrt Ana Stilinović Rukavina, pročelnica Upravnog odjela za proračun, financije i javnu nabavu Mira Jurišić te djelatnica kabineta župana Antonia Matić.

Prije samog prijema u zgradi, odnosno sjedištu Ličko-senjske županije izaslanstva su položivši vijence i zapalivši svijeće odala počast i poštovanje poginulim hrvatskim braniteljima, pripadnicima specijalne policije MUP-a RH kod spomenika Velebitskim junacima u Rizvanuši. Župan Ernest Petry upoznao je goste s ostvarenim i planiranim projektima koje Ličko-senjska županija provodi na području turizma, poljoprivrede, obrazovanja i gospodarstva te je izrazio nadu kako će se odnosi između dviju županija produbiti na korist građana i Varaždinske te Ličko-senjske županije.

Zahvalivši se na srdačnoj dobrodošlici, župan Anđelko Stričak pozvao je svoje domaćine u uzvratni posjet Varaždinskoj županiji.

–   Udaljenost između naših županija je svega dva sata vožnje, a osim što je Ličko-senjska županija prostorno najveća županija, na njenom području nalaze se i tri nacionalna parka, Plitivička jezera, Sjeverni Velebit i Paklenica koja zasigurno pobuđuju veliki interes za posjetom naših sugrađana. Pretpostavljam da po korištenju i upravljanju tim prirodnim dobrima Ličko-senjska županija zasigurno ima daleko više iskustava tako da je dobro da naši resorni pročelnici i ravnatelji ustanova razmjene ideje i mišljenja poglavito sada kada se nalazimo u postupku proglašenja Ivančice Parkom prirode – rekao je župan.

Poslije prijema  gosti su zajedno s domaćinima obišli katedralu Navještenja Blažene Djevice Marije u Gospiću gdje im je  vlč. Stanko Smiljanić ukratko ispričao povijest o katedrali , kao i razvoj Gospićko-senjske biskupije. Na završetku posjete Ličko-senjskoj županiji izaslanstvo je obišlo i Željavu, najveći podzemni aerodrom i nekadašnju bazu Jugoslavenske narodne armije koja se nalazi na granici Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Tamo su ih dočekali načelnik Općine  Plitvička Jezera Ante Kovač te predstavnici Udruge branitelja Domovinskog rata Općine Plitvička Jezera predvođeni predsjednikom udruge Ivicom Jandrićem.  Sve o najvećem vojnom aerodromu u bivšoj državi te o svom preletu MIG-om 21 ispričao je umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske Danijel Borović koji je i tom prigodom županu Stričaku ispred samog ulaza u tunel uručio svoju knjigu imena „Prelet za Hrvatsku“.

Hvala županu što sam bio član izaslanstva Varaždinske županije prilikom posjete Ličko-senjskoj županiji te mi je posebno drago da sam imao prilike pokazati aerodrom Željavu na kojem sam nekad radio i s kojeg sam izveo prelet prema Puli i tako Hrvatskoj priskrbio prvi MIG-21 bis -rekao je Borović.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Varaždin

  Objavljene kandidacijske zbirne liste za prijevremene izbore u Varaždinu, počinje izborna promidžba

  Gradsko izborno povjerenstvo Grada Varaždina sastavilo je i objavilo zbirnu listu pravovaljanih kandidacijskih lista za izbor članova Gradskog vijeća Grada Varaždina. Devet je kandidacijskih lista i to: Kandidacijska lista grupe birača s nositeljem Ivanom Čehokom, HDZ i HSU s nositeljem Damirom Habijanom, zatim HNS, HSLS, Laburisti i HSS Braće Radić s nositeljem Igorom Klopotanom, Hrvatski suverenisti s nositeljem Dominikom Klemenčićem, MOST s nositeljem Krunoslavom Vorihom, Reformisti i Umirovljenici s nositeljem […]

  today31/03/2023 7

  0%