play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Izaslanstvo ivanečkih braniteljskih udruga na prijemu kod župana Stričaka

Izaslanstvo ivanečkih braniteljskih udruga na prijemu kod župana Stričaka dobilo potporu u provedbi programa pomoći hrvatskim braniteljima i promicanja vrijednosti Domovinskog rata

Izaslanstvo ivanečkih braniteljskih udruga HVIDR-a i Ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata primio je varaždinski župan Anđelko Stričak.

Teme razgovora bile su vezane uz poboljšanje statusa hrvatskih branitelja na širem ivanečkom području, kao i projekti koji promiču vrijednosti Domovinskog rata. Županu je predstavljen veliki broj programa i projekata koje ove dvije udruge provode na širem području Ivanca i Lepoglave, kao i projekt predavanja u školama “Domovinski rat – Istina o slobodi”, koji se, uz odobrenje Ministarstva znanosti i obrazovanja, provodi u cijeloj Varaždinskoj županiji.

Razgovaralo se i o jednom velikom projektu koji će se u suradnji ivanečkih braniteljskih udruga i Varaždinske županije provesti na području grada Ivanca, za što je dio predradnji već odrađen, u predstojećem će se razdoblju napraviti dodatne analize, te bi se na novom sastanku, zakazanom za proljeće 2022., utvrdili detalji, način i dinamika njegove provedbe.

Tijekom razgovora dotaknulo se i još nekih zanimljivih tema u kojima se ide prema široj suradnji ivanečkih braniteljskih udruga, Varaždinske županije i još nekih službi na području županije, Ivanca i okolice, pa i šire, u što će se uključiti i stručne službe u čijoj su nadležnosti pitanja hrvatskih branitelja i socijale.

Kako je župan Stričak i sam hrvatski branitelj, pripadnik legendarnih varaždinskih RODA, te član braniteljskih udruga, poznata su mu i razumljiva nastojanja za poboljšanje statusa hrvatskih branitelja i Domovinskog rata u društvu, a programe ivanečkih udruga je ocijenio vrlo kvalitetnima i najavio punu potporu u njihovoj provedbi.

“Zadovoljni smo razgovorom i najavljenom županovom potporom našim nastojanjima da se pomogne hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima, te intenzivno radi na očuvanju sjećanja na sve vrijednosti Domovinskog rata, kao i njegovom najavom da će pomoći u provedbi naših programa i projekata. Sa zadovoljstvom ćemo ga primiti u Ivancu”, ističu u ivanečkoj HVIDR-i i Ogranku UDVDR-a.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Uskoro kreću radovi na izgradnji nadstrešnice te adaptaciji grobne kuće u Lepoglavi

  Ugovor o izvođenju radova na izgradnji nadstrešnice uz grobnu kuću i izgradnji konzolne nadstrešnice s pripadajućim adaptacijskim radovima potpisali su gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, te u ime izvođača radova Hrvoje Lonjak. Riječ je o radovima koji obuhvaćaju sanaciju krova s novim pokrovom na postojećoj grobnoj kući te nadogradnju nadstrešnice. Također, nova nadstrešnica izgradit će se i s lijeve strane grobne kuće, a  čitav prostor ispred objekta opločit će se novim […]

  today02/06/2023 3

  0%