play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Iz Grada Varaždinskih Toplica pozivaju građane na odgovornost prema okolišu

Iako se na području Grada Varaždinskih Toplica nalazi reciklažno dvorište gdje građani mogu posve besplatno odlagati otpad, i dalje postoje neodgovorni pojedinci koji ga bacaju u prirodu. Zbog toga iz Grada upućuju apel svim građanima – ‘Čuvajmo prirodu za buduće generacije’.

Naime, problemi zagađenja okoliša i otpada sve su ozbiljniji, a upravo kako bi se na njih odgovorilo, na području Varaždinskih Toplica izgrađeno je reciklažno dvorište na koje je dovoz otpada besplatan.

Odvajanje otpada važnije je no ikad, kako bi se smanjila količina onog kojeg pojedinci odlažu na divlje deponije i kako bi se materijali reciklirali. Bacanje otpada u šume i prirodu, poput starih peći, perilica, hladnjaka, građevinske šute, stakla, odjeće i obuće te opasnog otpada što neki, nažalost, i dalje rade je neprihvatljivo. Takav je otpad potrebno odvesti na reciklažno dvorište koje je upravo zbog toga i izgrađeno. „Za zbrinjavanje otpada na reciklažnom dvorištu pobrinut će se stručnjaci i odložiti ga na propisan i pravilan način. Dovoz takvog otpada je besplatan i usluge reciklažnog dvorišta mogu bez naknade koristiti svi korisnici javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada iz domaćinstva” – naglasila je gradonačelnica Dragica Ratković.

Dodala je kako odgovornost prema okolišu imaju svi zajedno te kako se njegovim očuvanjem doprinosi boljem i zdravijem životnom okruženju. „Pravilnim gospodarenjem otpadom štitimo okoliš, zbog čega molimo građane da se pridržavaju ovih savjeta i da ne odlažu otpad u prirodu kako bismo zajedničkim snagama učinili naš grad čišćim i zdravijim mjestom za život. Budimo odgovorni i primjer drugima” – rekla je Ratković.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Regija

  Potpredsjednica Europske komisije Dubravka Šuica posjetila Varaždinsku županiju

  Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak primio je danas u Županijskoj palači potpredsjednicu Europske komisije zaduženu za demokraciju i demografiju Dubravku Šuicu. Prijemu su nazočili i vršiteljica dužnosti voditeljice Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Andrea Čović Vidović, predsjednik Županijske skupštine dr. sc. Josip Križanić, županijski pročelnici i ravnatelji županijskih ustanova. Župan Stričak predstavio je potpredsjednici Europske komisije Dubravki Šuici projekte koji potiču ravnomjeran razvoj cijele županije, stvaraju sustav jednakih šansi, potiču […]

  today29/02/2024 2

  0%