play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Iz Grada Varaždinskih Toplica pozivaju građane na odgovornost prema okolišu

Iako se na području Grada Varaždinskih Toplica nalazi reciklažno dvorište gdje građani mogu posve besplatno odlagati otpad, i dalje postoje neodgovorni pojedinci koji ga bacaju u prirodu. Zbog toga iz Grada upućuju apel svim građanima – ‘Čuvajmo prirodu za buduće generacije’.

Naime, problemi zagađenja okoliša i otpada sve su ozbiljniji, a upravo kako bi se na njih odgovorilo, na području Varaždinskih Toplica izgrađeno je reciklažno dvorište na koje je dovoz otpada besplatan.

Odvajanje otpada važnije je no ikad, kako bi se smanjila količina onog kojeg pojedinci odlažu na divlje deponije i kako bi se materijali reciklirali. Bacanje otpada u šume i prirodu, poput starih peći, perilica, hladnjaka, građevinske šute, stakla, odjeće i obuće te opasnog otpada što neki, nažalost, i dalje rade je neprihvatljivo. Takav je otpad potrebno odvesti na reciklažno dvorište koje je upravo zbog toga i izgrađeno. „Za zbrinjavanje otpada na reciklažnom dvorištu pobrinut će se stručnjaci i odložiti ga na propisan i pravilan način. Dovoz takvog otpada je besplatan i usluge reciklažnog dvorišta mogu bez naknade koristiti svi korisnici javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada iz domaćinstva” – naglasila je gradonačelnica Dragica Ratković.

Dodala je kako odgovornost prema okolišu imaju svi zajedno te kako se njegovim očuvanjem doprinosi boljem i zdravijem životnom okruženju. „Pravilnim gospodarenjem otpadom štitimo okoliš, zbog čega molimo građane da se pridržavaju ovih savjeta i da ne odlažu otpad u prirodu kako bismo zajedničkim snagama učinili naš grad čišćim i zdravijim mjestom za život. Budimo odgovorni i primjer drugima” – rekla je Ratković.

Nove vijesti

 • PLAYLISTA
 • Razno

  Više od 18 tisuća eura za projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”

  Digitalizacija rada gradske uprave te razvoj smart city koncepta, među prioritetima su brojnih jedinica lokalne samouprave, stoga je i osmišljen projekt „Razvoj pametnih i održivih rješenja u Gradu Novom Marofu”. Potvrda da je osmišljen i pripremljen dobro je odluka Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost da sufinancira ovaj projekt vrijedan gotovo 46 tisuća eura, a ugovor o sufinaciranju gradonačelniku Siniši Jenkaču u četvrtak su uručili ministrica zaštite okoliša i […]

  today19/07/2024 8

  0%