play_arrow

keyboard_arrow_right

Listeners:

Top listeners:

skip_previous play_arrow skip_next
00:00 00:00
playlist_play chevron_left
volume_up
chevron_left
 • cover play_arrow

  Radio Megaton Radio Megaton..

Iz Grada Varaždinskih Toplica pozivaju građane na odgovornost prema okolišu

Iako se na području Grada Varaždinskih Toplica nalazi reciklažno dvorište gdje građani mogu posve besplatno odlagati otpad, i dalje postoje neodgovorni pojedinci koji ga bacaju u prirodu. Zbog toga iz Grada upućuju apel svim građanima – ‘Čuvajmo prirodu za buduće generacije’.

Naime, problemi zagađenja okoliša i otpada sve su ozbiljniji, a upravo kako bi se na njih odgovorilo, na području Varaždinskih Toplica izgrađeno je reciklažno dvorište na koje je dovoz otpada besplatan.

Odvajanje otpada važnije je no ikad, kako bi se smanjila količina onog kojeg pojedinci odlažu na divlje deponije i kako bi se materijali reciklirali. Bacanje otpada u šume i prirodu, poput starih peći, perilica, hladnjaka, građevinske šute, stakla, odjeće i obuće te opasnog otpada što neki, nažalost, i dalje rade je neprihvatljivo. Takav je otpad potrebno odvesti na reciklažno dvorište koje je upravo zbog toga i izgrađeno. „Za zbrinjavanje otpada na reciklažnom dvorištu pobrinut će se stručnjaci i odložiti ga na propisan i pravilan način. Dovoz takvog otpada je besplatan i usluge reciklažnog dvorišta mogu bez naknade koristiti svi korisnici javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada iz domaćinstva” – naglasila je gradonačelnica Dragica Ratković.

Dodala je kako odgovornost prema okolišu imaju svi zajedno te kako se njegovim očuvanjem doprinosi boljem i zdravijem životnom okruženju. „Pravilnim gospodarenjem otpadom štitimo okoliš, zbog čega molimo građane da se pridržavaju ovih savjeta i da ne odlažu otpad u prirodu kako bismo zajedničkim snagama učinili naš grad čišćim i zdravijim mjestom za život. Budimo odgovorni i primjer drugima” – rekla je Ratković.

Nove vijesti
 • PLAYLISTA
 • Regija

  Polaganjem vijenaca Obilježen Dan oslobođenja Grada Varaždina i Dan branitelja Varaždinske županije

  Polaganjem vijenaca, prigodnim govorima te molitvom kod Križa zahvalnosti u Varaždinu obilježena je 32. godišnjica oslobođenja Grada Varaždina i Dan branitelja Varaždinske županije. Obilježavanje su zajednički organizirali Grad Varaždin i Varaždinska županija u suradnji s Koordinacijom udruga branitelja, pa su tako  obilježavanju uz članove mnogih braniteljskih udruga, načelnike i gradonačelnike, županijske i gradske vijećnike te članove Kriznog stožera i tadašnjeg Izvršnog vijeća Općine Varaždin nazočili župan Anđelko Stričak, gradonačelnik Varaždina […]

  today22/09/2023 3

  0%